В Україні продовжуються військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів. У деяких містах залишається напружена ситуація з продуктами, тому господині печуть різні коржики та лаваші з начинками замість хліба. theLime ділиться з вами рецептом бездріжджового хліба із зеленої гречки, який можна легко приготувати.
Інгредієнти: зелена гречка (400 г), розсіл (200 мл).
Приготування:
Зелену гречку промиваємо кілька разів, потім заливаємо водою, щоб вона трохи набрякла. У такому вигляді залишаємо її приблизно на 2-3 години.
Через зазначений проміжок часу зливаємо воду – гречка має стати м'якою та легко кришитися в руках. Подрібнюємо її за допомогою блендера, щоб вийшла кашоподібна маса.
Потім у глибокій мисці з'єднуємо гречану масу з капустяним, огірковим або помідорним розсолом, перемішуємо. Якщо є, можна додати пряні трави, або досолити – якщо розсіл не сильно солоний.
Накриваємо чистим рушником та залишаємо у теплому місці приблизно на добу (мінімум – 20 годин). Повинен розпочатись природний процес бродіння – щоб прискорити його можна додати трохи соди.
Форму для випікання хліба змащуємо олією та перекладаємо тісто в неї. Зверху можна прикрасити гарбузовим насінням, якщо воно у вас є.
Розігріваємо духовку до 190°С. Ставимо форму в духовку і випікаємо приблизно годину - доки хліб не покриється рум'яною скоринкою.
Потім виймаємо та чекаємо, поки хліб повністю охолоне, а потім нарізаємо та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як спекти листкові коржики з цибулею.
- Читайте також на theLime, як приготувати хліб без яєць і дріжджів на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.