Лайм

Як приготувати хліб без яєць та дріжджів на сковороді: простий рецепт

Зробити його можна навіть в екстремальних умовах

В Україні шостий день тривають військові дії через агресивне вторгнення РФ – у багатьох містах та селищах люди опинилися на межі виживання, бо їм ніде купити хліба та молока. Дехто вже навчився пекти його у мультиварці та в духовці. Але навіть якщо ви опинилися в дуже скромних умовах - не засмучуйтесь. theLime ділиться з вами швидким рецептом хліба-лаваша на сковороді.

Інгредієнти: борошно (2,5 склянки), вода (1 склянка), сіль (0,5 ст. л.), рослинна олія (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Борошно просіюємо в глибоку миску через сито, додаємо в нього ледь теплу воду, сіль і трохи рослинної олії. Якщо є - додаємо розпушувач або соду з оцтом.

Ретельно перемішуємо тісто спочатку ложкою, щоб не було грудочок, а потім трохи вимішуємо руками, попередньо змащеними олією. Викладаємо в чисту миску, накриваємо рушником або харчовою плівкою, щоб тісто не обвітрювалося та не підсихало. Залишаємо приблизно на півгодини, щоб розійшлася клейковина.

Потім ще раз злегка вимішуємо (обминаємо) тісто та залишаємо ще на 30-40 хвилин. Якщо немає часу пекти зараз - можна залишити тісто в холодильнику й довше.

Відрізаємо шматочок тіста і розкочуємо качалкою тонко - як на лаваш. Якщо є кунжут або насіння, ними можна присипати зверху.

Розігріваємо сковороду без олії та обсмажуємо хліб-лаваш на середньому вогні з обох боків. Проробляємо те саме до тих пір, поки не закінчиться все тісто.

Подаємо хліб-лаваш до столу - в нього можна загорнути будь-яку начинку або їсти вприкуску.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни