В Україні шостий день тривають військові дії через агресивне вторгнення РФ – у багатьох містах та селищах люди опинилися на межі виживання, бо їм ніде купити хліба та молока. Дехто вже навчився пекти його у мультиварці та в духовці. Але навіть якщо ви опинилися в дуже скромних умовах - не засмучуйтесь. theLime ділиться з вами швидким рецептом хліба-лаваша на сковороді.
Інгредієнти: борошно (2,5 склянки), вода (1 склянка), сіль (0,5 ст. л.), рослинна олія (2 ст. л.).
Приготування:
Борошно просіюємо в глибоку миску через сито, додаємо в нього ледь теплу воду, сіль і трохи рослинної олії. Якщо є - додаємо розпушувач або соду з оцтом.
Ретельно перемішуємо тісто спочатку ложкою, щоб не було грудочок, а потім трохи вимішуємо руками, попередньо змащеними олією. Викладаємо в чисту миску, накриваємо рушником або харчовою плівкою, щоб тісто не обвітрювалося та не підсихало. Залишаємо приблизно на півгодини, щоб розійшлася клейковина.
Потім ще раз злегка вимішуємо (обминаємо) тісто та залишаємо ще на 30-40 хвилин. Якщо немає часу пекти зараз - можна залишити тісто в холодильнику й довше.
Відрізаємо шматочок тіста і розкочуємо качалкою тонко - як на лаваш. Якщо є кунжут або насіння, ними можна присипати зверху.
Розігріваємо сковороду без олії та обсмажуємо хліб-лаваш на середньому вогні з обох боків. Проробляємо те саме до тих пір, поки не закінчиться все тісто.
Подаємо хліб-лаваш до столу - в нього можна загорнути будь-яку начинку або їсти вприкуску.
- Раніше ми розповіли, як спекти вдома хліб, поки закриті магазини.
- Читайте також на theLime, чим годувати новонароджену дитину, якщо пропало грудне молоко.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.