Лайм

Як спекти кекси на кефірі з родзинками: простий рецепт

Зробити їх простіше простого

В Україні вже понад два тижні не вщухають воєнні дії через агресивне вторгнення російських окупантів. Деякі господині намагаються хоч якось підтримати бойовий дух своїх рідних та близьких, тому готують різні прості десерти: пироги, пряники та оладки. theLime ділиться з вами простим рецептом кексів на кефірі з родзинками, який зможе повторити навіть господиня-початківець.

Інгредієнти: яйця (2 шт.), борошно (2 склянки), цукор (150 г), кефір (1 склянка), рослинна олія (120 мл), розпушувач (0,5 ч. л.), сода (0,5 ч. л.), родзинки (200 г).

Також знадобляться силіконові чи паперові форми для кексів.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Родзинки заливаємо окропом і залишаємо приблизно на 10 хвилин. Потім зливаємо воду і викладаємо їх на паперові рушники.

У глибоку миску просіюємо борошно з розпушувачем та содою. Перемішуємо ложкою.

В іншу ємність розбиваємо яйця, додаємо цукор і розмішуємо вінчиком доти, доки крупинки цукру повністю не розчиняться. Потім додаємо сюди кефір та рослинну олію.

Поступово всипаємо борошно з содою та розпушувачем у рідкі інгредієнти. Перемішуємо до однорідності – по консистенції тісто має бути густішим, ніж сметана.

Потім додаємо родзинки, перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.

Силіконові форми змащуємо олією, паперові змащувати не потрібно. У кожну форму викладаємо тісто так, щоб воно заповнило дві третини. Під час випікання воно добре підніметься.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180-200°С. Ставимо у неї форми з кексами і випікаємо приблизно 20 хвилин. Потім виймаємо та чекаємо, поки вони охолонуть.

Подаємо кекси до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею