В Україні вже понад два тижні не вщухають воєнні дії через агресивне вторгнення російських окупантів. Незважаючи на це, життя у багатьох містах продовжується. І якщо ви вже робили пісочне печиво без маргарину та масла, цього разу побалуйте близьких солодкими оладками. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: пшеничне борошно (200 г), куряче яйце (1 шт.), цукор (3 ст. л.), молоко (200 мл), сіль (за смаком), рослинна олія (50 мл), оцет 9% (0,5 ч. л.), сода (0,5 ч. л.).
Приготування:
У глибокій мисці змішуємо борошно, цукор та дрібку солі.
В інший посуд розбиваємо яйця, додаємо молоко і злегка збиваємо їх вінчиком або виделкою.
Соду гасимо оцтом у ложці та додаємо в молочно-яєчну суміш.
Потім поступово до рідких інгредієнтів додаємо сухі – має вийти досить густе тісто. Борошна можна додати трохи більше, ніж зазначено вище.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо ложкою тісто, формуючи оладки. Чекаємо, поки вони підрум'яняться з одного боку, потім перевертаємо їх на другий. Смажимо ще приблизно 3-5 хвилин і знімаємо з вогню.
За бажанням викладаємо оладки на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
Подаємо апетитні оладки до столу зі сметаною, джемом, медом або варенням.
- Раніше ми розповіли, як спекти пиріг з варенням на кефірі.
- Читайте також на theLime, як приготувати листкові коржики з цибулею замість хліба.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.