Лайм

Як приготувати солодкі оладки на молоці: простий рецепт

Їх можна приготувати на сніданок або як перекушування

В Україні вже понад два тижні не вщухають воєнні дії через агресивне вторгнення російських окупантів. Незважаючи на це, життя у багатьох містах продовжується. І якщо ви вже робили пісочне печиво без маргарину та масла, цього разу побалуйте близьких солодкими оладками. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: пшеничне борошно (200 г), куряче яйце (1 шт.), цукор (3 ст. л.), молоко (200 мл), сіль (за смаком), рослинна олія (50 мл), оцет 9% (0,5 ч. л.), сода (0,5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибокій мисці змішуємо борошно, цукор та дрібку солі.

В інший посуд розбиваємо яйця, додаємо молоко і злегка збиваємо їх вінчиком або виделкою.

Соду гасимо оцтом у ложці та додаємо в молочно-яєчну суміш.

Потім поступово до рідких інгредієнтів додаємо сухі – має вийти досить густе тісто. Борошна можна додати трохи більше, ніж зазначено вище.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо ложкою тісто, формуючи оладки. Чекаємо, поки вони підрум'яняться з одного боку, потім перевертаємо їх на другий. Смажимо ще приблизно 3-5 хвилин і знімаємо з вогню.

За бажанням викладаємо оладки на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.

Подаємо апетитні оладки до столу зі сметаною, джемом, медом або варенням.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг