Під час війни, яка в Україні триває вже третій тиждень, кожна господиня шукає прості та швидкі рецепти, щоб мати можливість смачно нагодувати своїх близьких. Раніше theLime вже розповідав, як зробити пісочне печиво без маргарину та олії, а також ділився рецептом хлібних коржиків на розсолі. Цього разу ми знайшли рецепт пряників на кефірі, які готуються з медом.
Інгредієнти: 2-2,5 склянки борошна, 350 мл кефіру, 1 склянка цукру, 2 яєчні жовтки, 1 яєчний білок, 1 ст л меду, 3 ст л рослинної олії, ¾ ч л соди. Для глазурі: 3 ст. л цукру, 1 яєчний білок.
Приготування: в окремій ємності змішайте 2 жовтки з одним білком, додайте туди мед, склянку цукру. Усі компоненти збивайте до однорідної маси. Далі в іншій мисці з'єднайте кефір, олію, все перемішайте. Додайте туди яєчно-цукрову суміш, знову злегка збийте міксером.
Починайте поступово додавати просіяне борошно з харчовою содою, розмішайте ложкою і замісіть тісто. Готове тісто потрібно розкатати товщиною до 1 см і вирізати круглою виїмкою невеликі кола. Пряники викладайте на деко з пергаментним папером. Випікати їх потрібно 25 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Тим часом починайте готувати глазур. В окремій ємності збийте 1 білок із цукром. Збивати потрібно, поки цукор повністю не розчиниться. До твердих піків збивати не потрібно.
Через 25 хвилин гарячі пряники швидко змастіть (за допомогою силіконової кисті) глазур'ю в 2 шари. Поставте деко з пряниками ще на 10 хвилин у гарячу духовку. Домашні пряники на кефірі готові, можна куштувати!
- Дізнайтеся, як зробити булочки на сухій сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.