Лайм

Як приготувати сметанник: рецепт торта без випічки з простих інгредієнтів

З таким рецептом упорається навіть підліток

В Україні вже 20-й день продовжуються військові дії та масовані обстріли через агресію росії. Люди потроху звикають до ситуації, що склалася, і намагаються жити, де це можливо, звичним життям. І якщо ви вже балували рідних пирогом із варенням, цього разу зробіть торт сметанник. theLime підібрав для вас простий рецепт без випічки.

Інгредієнти: пісочне печиво (300 г), молоко (1 ст. л.), сметана (400 г), цукор (7,5 ст. л.), кукурудзяний крохмаль (2,5 ст. л.), вершкове масло (100 г), ванільний цукор (2 ч. л).

Також знадобиться роз'ємна форма для випічки.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо каструлю з товстим дном і висипаємо в неї цукор, кукурудзяний крохмаль та ванільний цукор. Потім розбиваємо туди ж яйця та збиваємо за допомогою вінчика.

Потім додаємо в суміш сметану і перемішуємо ще раз. Ставимо на плиту і заварюємо сметанний крем, постійно перемішуючи. Потім знімаємо та накриваємо зверху каструлю харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом. Ставимо її в ємність із холодною водою приблизно на 15-20 хвилин.

Для основи торта необхідно взяти пісочне печиво, якщо є шоколадне, і подрібнити його в крихту. Це можна зробити за допомогою качалки та пакету або ж у блендері.

Потім розтоплюємо частину вершкового масла - це можна зробити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додаємо його і молоко в крихту з печива, перемішуємо. Маса має добре тримати форму і не розвалюватися. Одну третину залишаємо для посипки сметанника.

Дно та боки роз'ємної форми для випічки вистилаємо пергаментом. На дно висипаємо крихту, злегка притискаємо склянкою і формуємо з неї корж та боки. Ставимо в холодильник на 20 хвилин.

Решту вершкового масла кімнатної температури збиваємо за допомогою міксера. Заварений раніше крем збиваємо міксером, потім половину заварної основи додаємо в масло і добре збиваємо. Потім додаємо заварну частину, що залишилася, і знову збиваємо.

Виймаємо з холодильника застиглу основу з печива та викладаємо на неї весь крем, рівномірно розподіляючи його по поверхні силіконовою лопаткою. Верх торта і краї посипаємо крихтою з печива, що залишилася, злегка придавлюємо. Прибираємо сметанник у холодильник приблизно на 5-6 годин, а краще на всю ніч.

Дістаємо апетитний торт сметанник, акуратно виймаємо з форми для випічки і подаємо до столу, нарізавши порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою