Лайм

Печемо смачне печиво з томатним соком: рецепт на час війни

Його можна зробити, якщо залишилися домашні закрутки

В Україні вже 15-й день продовжуються військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів. Деякі господині згадали старі рецепти своїх бабусь, які пекли хлібні коржики на розсолі. theLime ділиться з вами простою інструкцією, як приготувати печиво, якщо у вас залишилася банка з томатним соком.

Інгредієнти: томатний сік (100 мл), цукор (2 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), рослинна олія (1 ст. л.), борошно (160-180 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибокій мисці змішуємо томатний сік із цукром. Потім додаємо сіль, соду та рослинну олію.

Просіюємо через сито борошно і додаємо до рідких інгредієнтів. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками.

Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто. Потім качалкою розкочуємо його в тонкий пласт завтовшки 3-5 мм. За допомогою склянки або звичайного ножа вирізаємо печиво.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього печиво і присипаємо його цукром.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо деко і випікаємо 10 хвилин - до утворення рум'яної скоринки. Потім дістаємо і чекаємо, поки печиво охолоне.

Подаємо до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як спекти смачний пиріг до чаю з простих інгредієнтів.
  • Читайте також на theLime, як зробити вівсяне печиво без борошна та яєць.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні