Лайм

Печемо смачне печиво з томатним соком: рецепт на час війни

Його можна зробити, якщо залишилися домашні закрутки

В Україні вже 15-й день продовжуються військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів. Деякі господині згадали старі рецепти своїх бабусь, які пекли хлібні коржики на розсолі. theLime ділиться з вами простою інструкцією, як приготувати печиво, якщо у вас залишилася банка з томатним соком.

Інгредієнти: томатний сік (100 мл), цукор (2 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), рослинна олія (1 ст. л.), борошно (160-180 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибокій мисці змішуємо томатний сік із цукром. Потім додаємо сіль, соду та рослинну олію.

Просіюємо через сито борошно і додаємо до рідких інгредієнтів. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками.

Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто. Потім качалкою розкочуємо його в тонкий пласт завтовшки 3-5 мм. За допомогою склянки або звичайного ножа вирізаємо печиво.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього печиво і присипаємо його цукром.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо деко і випікаємо 10 хвилин - до утворення рум'яної скоринки. Потім дістаємо і чекаємо, поки печиво охолоне.

Подаємо до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як спекти смачний пиріг до чаю з простих інгредієнтів.
  • Читайте також на theLime, як зробити вівсяне печиво без борошна та яєць.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати