В Україні вже 15-й день продовжуються військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів. Деякі господині згадали старі рецепти своїх бабусь, які пекли хлібні коржики на розсолі. theLime ділиться з вами простою інструкцією, як приготувати печиво, якщо у вас залишилася банка з томатним соком.
Інгредієнти: томатний сік (100 мл), цукор (2 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), рослинна олія (1 ст. л.), борошно (160-180 г).
Приготування:
У глибокій мисці змішуємо томатний сік із цукром. Потім додаємо сіль, соду та рослинну олію.
Просіюємо через сито борошно і додаємо до рідких інгредієнтів. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками.
Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто. Потім качалкою розкочуємо його в тонкий пласт завтовшки 3-5 мм. За допомогою склянки або звичайного ножа вирізаємо печиво.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього печиво і присипаємо його цукром.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо деко і випікаємо 10 хвилин - до утворення рум'яної скоринки. Потім дістаємо і чекаємо, поки печиво охолоне.
Подаємо до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як спекти смачний пиріг до чаю з простих інгредієнтів.
- Читайте також на theLime, як зробити вівсяне печиво без борошна та яєць.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.