В умовах війни люди зіткнулися з новою реальністю, коли недоступні звичні продукти. Тому чимало господинь намагаються готувати з того, що є під рукою – як правило, це крупи та овочі. І якщо ви вже робили різні страви з перловки, цього разу урізноманітніть своє меню пшеничною кашею. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: пшенична крупа (1 склянка), вода (2 склянки), вершкове масло (40 г), цукор (0,5 ч. л.), сіль (за смаком).
Приготування:
Перед тим, як варити пшеничну кашу, крупу висипаємо на білий аркуш паперу та ретельно перебираємо від сміття. Це можуть бути камінці, цільне зерно, трава тощо.
Потім крупу потрібно промити: якщо ви хочете отримати в результаті розсипчасту кашу, промивайте її під теплою теплою водою, а якщо густу і в'язку - під холодною.
Промиту крупу викладаємо в каструлю і заливаємо відфільтрованою водою в пропорції 1 до 2. Ставимо на плиту і на середньому вогні доводимо до кипіння. Потім зменшуємо його та варимо під закритою кришкою близько 20 хвилин. За цей час пшеничну кашу потрібно кілька разів перемішати. Потім знімаємо кришку, додаємо сіль та (або) цукор за смаком, перемішуємо та вимикаємо вогонь. Знову накриваємо кришкою і загортаємо в махровий рушник. Даємо настоятися каші приблизно 15 хвилин.
Потім зварену кашу розкладаємо у тарілки та додаємо в кожну шматочок вершкового масла. Подавати до столу можна з різними цукатами і сухофруктами або як гарнір із м'ясом або рибою.
Пшеничну кашу можна зварити і на молоці. У цьому випадку необхідно промиту крупу спочатку проварити в 1 склянці води приблизно 10 хвилин. Потім додаємо 1 склянку підігрітого молока, сіль та цукор за смаком і варимо близько 15-20 хвилин до готовності крупи. Після вимкнення вогню додаємо вершкове масло і даємо настоятися під закритою кришкою приблизно 10 хвилин.
- Раніше ми розповіли, як приготувати шоколадну вівсянку із фініками.
- Читайте також на theLime про 5 круп, які не потрібно варити.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.