Лайм

Як приготувати пшеничну кашу: простий рецепт на воді та молоці

Зварити її зовсім нескладно

В умовах війни люди зіткнулися з новою реальністю, коли недоступні звичні продукти. Тому чимало господинь намагаються готувати з того, що є під рукою – як правило, це крупи та овочі. І якщо ви вже робили різні страви з перловки, цього разу урізноманітніть своє меню пшеничною кашею. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: пшенична крупа (1 склянка), вода (2 склянки), вершкове масло (40 г), цукор (0,5 ч. л.), сіль (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Перед тим, як варити пшеничну кашу, крупу висипаємо на білий аркуш паперу та ретельно перебираємо від сміття. Це можуть бути камінці, цільне зерно, трава тощо.

Потім крупу потрібно промити: якщо ви хочете отримати в результаті розсипчасту кашу, промивайте її під теплою теплою водою, а якщо густу і в'язку - під холодною.

Промиту крупу викладаємо в каструлю і заливаємо відфільтрованою водою в пропорції 1 до 2. Ставимо на плиту і на середньому вогні доводимо до кипіння. Потім зменшуємо його та варимо під закритою кришкою близько 20 хвилин. За цей час пшеничну кашу потрібно кілька разів перемішати. Потім знімаємо кришку, додаємо сіль та (або) цукор за смаком, перемішуємо та вимикаємо вогонь. Знову накриваємо кришкою і загортаємо в махровий рушник. Даємо настоятися каші приблизно 15 хвилин.

Потім зварену кашу розкладаємо у тарілки та додаємо в кожну шматочок вершкового масла. Подавати до столу можна з різними цукатами і сухофруктами або як гарнір із м'ясом або рибою.

Пшеничну кашу можна зварити і на молоці. У цьому випадку необхідно промиту крупу спочатку проварити в 1 склянці води приблизно 10 хвилин. Потім додаємо 1 склянку підігрітого молока, сіль та цукор за смаком і варимо близько 15-20 хвилин до готовності крупи. Після вимкнення вогню додаємо вершкове масло і даємо настоятися під закритою кришкою приблизно 10 хвилин.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні