Лайм

Як смачно приготувати перловку: топ-3 рецепти з того, що є під рукою

Спробуйте приготувати її на обід чи вечерю

В Україні вже понад три тижні триває війна. Деякі люди змогли виїхати з гарячих точок, інші залишаються, незважаючи ні на що, вдома. У таких умовах багато хто зіткнувся з дефіцитом звичних продуктів, тому готують з тих овочів та круп, які є. І якщо ви робили прості страви з булгуром, радимо урізноманітнити ваше меню перловкою. theLime підібрав для вас кілька простих рецептів.

Перлова каша в мультиварці

Інгредієнти: перлова крупа (1 склянка), вода (2,5 склянки), сіль, цукор, вершкове масло (20 г).

Приготування:

Ретельно промиваємо крупу у проточній воді – це можна зробити декілька разів. Викладаємо її в чашу мультиварки та заливаємо чистою водою. Залишаємо у такому вигляді на всю ніч – за цей час перловка має розбухнути. Якщо немає часу – заливаємо окропом та чекаємо хоча б півгодини.

Потім додаємо сіль та цукор за смаком, а також вершкове масло. Виставляємо на мультиварці режим "Каша" та таймер на 60-80 хвилин. Після приготування потрібно дати каші настоятися під закритою кришкою - вмикаємо режим "Підігрів" на 15-20 хвилин.

Подаємо перлову кашу як гарнір, якщо є - можна посипати її дрібно нарізаною петрушкою.

Фото: pinterest.com

Перлова каша з овочами та куркою в каструлі

Інгредієнти: перлова крупа (200 г), куряче філе (500 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), вода (400 мл), сіль, перець, спеції.

Приготування:

Перловку промиваємо кілька разів, якщо є можливість - замочуємо.

Цибулю та моркву промиваємо під проточною водою, очищаємо. Цибулю ріжемо досить дрібно, а моркву тремо на терці.

Куряче філе або іншу частину курки промиваємо під проточною водою, нарізаємо м'ясо невеликими шматочками.

Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в каструлю з товстим дном, додаємо сіль, спеції та заливаємо водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо під закритою кришкою приблизно 40 хвилин. Через зазначений проміжок пробуємо – зазвичай цього часу вистачає.

Фото: pinterest.com

Перлова каша з яловичиною у духовці

Інгредієнти: перлова крупа (400 г), яловичина (500 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), томатна паста (1 ст. л.), часник (3 зубчики), олія (20 г), вода (1 л), сіль, спеції.

Також знадобиться спеціальний горщик для запікання в духовці.

Приготування:

Для приготування перловки у горщиках в духовці можна взяти будь-яке м'ясо без кісток, яке у вас є: свинину, яловичину чи курку. М'ясо промиваємо і ріжемо невеликими шматочками.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо м'ясо на середньому вогні 5-7 хвилин, попередньо додавши до нього сіль та інші спеції до смаку.

Цибулю та моркву очищаємо, промиваємо, моркву тремо на великій терці, а цибулю подрібнюємо ножем. Додаємо до м'яса у сковороді та обсмажуємо ще приблизно 5 хвилин. Потім додаємо трохи томатної пасти та води і тушкуємо ще 1-2 хвилини.

Часник очищаємо від лушпиння, дрібно нарізаємо або пропускаємо через прес.

Перлову крупу промиваємо кілька разів у холодній воді. Потім висипаємо її на суху сковороду та обсмажуємо, помішуючи, до золотистого відтінку.

Викладаємо в горщик для запікання підготовлене м'ясо з овочами, перлову крупу, а потім заливаємо водою - так, щоб вона покрила всі інгредієнти. Додаємо трохи часнику, а також сіль та спеції – якщо потрібно.

Ставимо горщик у холодну духовку. Потім вмикаємо її і нагріваємо до 200°С. Через 20 хвилин після початку зменшуємо температуру до 180°С. Запікаємо ще приблизно 1 годину, потім перевіряємо - якщо крупа м'яка, можна діставати.

Подаємо до столу перловку з м'ясом прямо в горщику і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні