Лайм

Як готувати курячі сердечка в сметані: простий рецепт на сковороді

Зробіть цю страву, якщо немає м'яса чи риби

Багато господинь за останні кілька тижнів зіткнулися з тим, що їм доводиться готувати незвичні для себе страви. І якщо ви вже робили ситні котлети з овочів або круп, цього разу урізноманітніть меню курячими сердечками в сметані. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: курячі сердечка (1 кг), сметана 15-20% (5 ст. л.), борошно (1-2 ст. л.), цибуля (2 шт.), часник (3 зубчик), вода (400) мл), сіль (1 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), перець чорний мелений, паприка.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Очищаємо курячі сердечка від зайвого жиру, кров'яних згустків та плівок, ретельно промиваємо під холодною проточною водою. Нарізаємо кожне з них на чотири частини.

Цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо у воді, ріжемо невеликим кубиком.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю і обсмажуємо 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Потім додаємо нарізані серця і тушкуємо ще близько 10 хвилин на середньому або сильному вогні.

Солимо та заливаємо вміст сковороди водою – так, щоб вона повністю покрила всі інгредієнти. Накриваємо кришкою та залишаємо тушкуватися на середньому вогні 20-30 хвилин.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.

У невеликій мисці змішуємо сметану, 0,5 склянки води та борошно. Додаємо сметанну суміш до сердечок і тушкуємо все разом ще приблизно 2-3 хвилини. Коли соус загусне, додаємо часник, перець, паприку або інші спеції за смаком. Прожарюємо декілька хвилин, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Подаємо до столу з будь-яким гарніром чи салатом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні