Багато господинь за останні кілька тижнів зіткнулися з тим, що їм доводиться готувати незвичні для себе страви. І якщо ви вже робили ситні котлети з овочів або круп, цього разу урізноманітніть меню курячими сердечками в сметані. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: курячі сердечка (1 кг), сметана 15-20% (5 ст. л.), борошно (1-2 ст. л.), цибуля (2 шт.), часник (3 зубчик), вода (400) мл), сіль (1 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), перець чорний мелений, паприка.
Приготування:
Очищаємо курячі сердечка від зайвого жиру, кров'яних згустків та плівок, ретельно промиваємо під холодною проточною водою. Нарізаємо кожне з них на чотири частини.
Цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо у воді, ріжемо невеликим кубиком.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю і обсмажуємо 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Потім додаємо нарізані серця і тушкуємо ще близько 10 хвилин на середньому або сильному вогні.
Солимо та заливаємо вміст сковороди водою – так, щоб вона повністю покрила всі інгредієнти. Накриваємо кришкою та залишаємо тушкуватися на середньому вогні 20-30 хвилин.
Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.
У невеликій мисці змішуємо сметану, 0,5 склянки води та борошно. Додаємо сметанну суміш до сердечок і тушкуємо все разом ще приблизно 2-3 хвилини. Коли соус загусне, додаємо часник, перець, паприку або інші спеції за смаком. Прожарюємо декілька хвилин, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Подаємо до столу з будь-яким гарніром чи салатом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачну пшеничну кашу із куркою.
- Читайте також на theLime, як зробити тефтелі з рисом та підливою на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.