Лайм

Як приготувати тефтелі з рисом та підливкою на сковороді: простий рецепт

Така страва підійде як для обіду, так і для вечері

В Україні вже три тижні триває війна через агресію РФ, тому чимало господинь навчилися в умовах, що склалися, готувати з тих продуктів, які є. І якщо ви вже пробували робити ситні котлети без м'яса, цього раз урізноманітніть свій раціон тефтелями з підливою. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти для тефтель: фарш (500 г), цибуля (1 шт.), яйце (1 шт.), рис (100 г), борошно (2 ст. л.), сіль, перець, петрушка (10 г).

Інгредієнти для підливи: томатна паста (1 ст. л.), сметана (1 ст. л.), борошно (1 ст. л.), вода (300 мл), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування тефтель знадобиться свинина та яловичина, які потрібно попередньо промити, нарізати на шматочки та пропустити через м'ясорубку. Або ж можна купити готовий фарш у магазині.

Рис промиваємо декілька разів, потім відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Зливаємо з рису, якщо є, рідину, що залишилася.

Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо у проточній воді, дрібно нарізаємо ножем. Змішуємо в мисці фарш і подрібнену цибулю, додаємо яйце, зварений рис, сіль та перець. Сюди можна додати також подрібнену зелень петрушки – якщо вона, звичайно, у вас є. Все ретельно перемішуємо.

У тарілку висипаємо трохи борошна. Формуємо руками невеликі тефтельки і обвалюємо їх у борошні.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї тефтелі та обсмажуємо з усіх боків – приблизно по 4-5 хвилин із кожної.

Потім додаємо томатну пасту, рівномірно розподіляючи її по всіх тефтелях. Вливаємо 200 мл окропу, продовжуємо тушкувати.

У невеликій піалі змішуємо сметану з борошном та 100 мл теплої води – так, щоб не було грудочок. Потім виливаємо цю суміш у сковороду до тефтелей. Тушкуємо все разом приблизно 10-15 хвилин, солимо і перчимо за смаком.

Потім знімаємо з вогню і подаємо до столу з картопляним пюре, вермішеллю або салатом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу