В Україні вже три тижні триває війна через агресію РФ, тому чимало господинь навчилися в умовах, що склалися, готувати з тих продуктів, які є. І якщо ви вже пробували робити ситні котлети без м'яса, цього раз урізноманітніть свій раціон тефтелями з підливою. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти для тефтель: фарш (500 г), цибуля (1 шт.), яйце (1 шт.), рис (100 г), борошно (2 ст. л.), сіль, перець, петрушка (10 г).
Інгредієнти для підливи: томатна паста (1 ст. л.), сметана (1 ст. л.), борошно (1 ст. л.), вода (300 мл), сіль, перець.
Приготування:
Для приготування тефтель знадобиться свинина та яловичина, які потрібно попередньо промити, нарізати на шматочки та пропустити через м'ясорубку. Або ж можна купити готовий фарш у магазині.
Рис промиваємо декілька разів, потім відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Зливаємо з рису, якщо є, рідину, що залишилася.
Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо у проточній воді, дрібно нарізаємо ножем. Змішуємо в мисці фарш і подрібнену цибулю, додаємо яйце, зварений рис, сіль та перець. Сюди можна додати також подрібнену зелень петрушки – якщо вона, звичайно, у вас є. Все ретельно перемішуємо.
У тарілку висипаємо трохи борошна. Формуємо руками невеликі тефтельки і обвалюємо їх у борошні.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї тефтелі та обсмажуємо з усіх боків – приблизно по 4-5 хвилин із кожної.
Потім додаємо томатну пасту, рівномірно розподіляючи її по всіх тефтелях. Вливаємо 200 мл окропу, продовжуємо тушкувати.
У невеликій піалі змішуємо сметану з борошном та 100 мл теплої води – так, щоб не було грудочок. Потім виливаємо цю суміш у сковороду до тефтелей. Тушкуємо все разом приблизно 10-15 хвилин, солимо і перчимо за смаком.
Потім знімаємо з вогню і подаємо до столу з картопляним пюре, вермішеллю або салатом.
- Раніше ми розповіли, як зробити тушонку в домашніх умовах.
- Читайте також на theLime, як приготувати ніжні рибні котлети з хека.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.