Лайм

Як приготувати медові пряники на кефірі: простий рецепт

Зробіть їх на дозвіллі для своїх близьких

Багато господинь за останній місяць навчилися робити різну випічку для своєї сім'ї, адже вона досить довго може зберігатися без холодильника, плюс її можна взяти з собою в укриття чи дорогу. І якщо ви вже пекли печиво на розсолі з помідорів чи огірків, цього разу приготуйте медові пряники. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: яйця (2 шт.), борошно (4 склянки), кефір (350 мл), мед (1 ст. л.), цукор (275 г), рослинна олія (3 ст. л.), сода (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яйця розбиваємо та акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Якщо ви не знаєте, як це зробити, необхідно розбити перше яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Потім злегка стиснути стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, піднести шийку до жовтка і плавно розтиснути стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці.

У мисці змішуємо 2 жовтки та 1 білок, рідкий мед і цукор. Збиваємо все разом вінчиком або за допомогою міксера. Потім вливаємо туди ж кефір і рослинну олію та продовжуємо збивати.

Борошно просіюємо через сито. Поступово всипаємо до рідких інгредієнтів борошно з содою - гасити її не потрібно, тому що в тісті вже є кефір. Замішуємо його спочатку ложкою, потім руками. Борошна може знадобитися трохи більше чи менше.

Присипаємо робочу поверхню борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною 1-2 см. Потім за допомогою склянки або келиха вирізаємо акуратні кружечки.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього вирізане печиво, трохи відступаючи один від одного.

Ставимо деко в гарячу духовку та випікаємо приблизно 20-25 хвилин.

Тим часом приготуємо цукрову помадку для пряників: збиваємо вінчиком 1 білок та 3 ст. л. цукру. Суміш має побіліти, але залишитися рідкою.

Акуратно висуваємо деко з пряниками з духовки і наносимо на них за допомогою силіконового пензлика білкову суміш у два шари. Потім відправляємо в духовку на ще приблизно 7-10 хвилин.

Готові пряники викладаємо на тарілку, щоб вони остигли. Подаємо до чаю і насолоджуємося смаком або беремо з собою.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як спекти домашні коржики, як у дитинстві.
  • Читайте також на theLime, як зробити нутелу в домашніх умовах.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні