Багато господинь за останній місяць навчилися робити різну випічку для своєї сім'ї, адже вона досить довго може зберігатися без холодильника, плюс її можна взяти з собою в укриття чи дорогу. І якщо ви вже пекли печиво на розсолі з помідорів чи огірків, цього разу приготуйте медові пряники. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: яйця (2 шт.), борошно (4 склянки), кефір (350 мл), мед (1 ст. л.), цукор (275 г), рослинна олія (3 ст. л.), сода (1 ч. л.).
Приготування:
Яйця розбиваємо та акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Якщо ви не знаєте, як це зробити, необхідно розбити перше яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Потім злегка стиснути стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, піднести шийку до жовтка і плавно розтиснути стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці.
У мисці змішуємо 2 жовтки та 1 білок, рідкий мед і цукор. Збиваємо все разом вінчиком або за допомогою міксера. Потім вливаємо туди ж кефір і рослинну олію та продовжуємо збивати.
Борошно просіюємо через сито. Поступово всипаємо до рідких інгредієнтів борошно з содою - гасити її не потрібно, тому що в тісті вже є кефір. Замішуємо його спочатку ложкою, потім руками. Борошна може знадобитися трохи більше чи менше.
Присипаємо робочу поверхню борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною 1-2 см. Потім за допомогою склянки або келиха вирізаємо акуратні кружечки.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього вирізане печиво, трохи відступаючи один від одного.
Ставимо деко в гарячу духовку та випікаємо приблизно 20-25 хвилин.
Тим часом приготуємо цукрову помадку для пряників: збиваємо вінчиком 1 білок та 3 ст. л. цукру. Суміш має побіліти, але залишитися рідкою.
Акуратно висуваємо деко з пряниками з духовки і наносимо на них за допомогою силіконового пензлика білкову суміш у два шари. Потім відправляємо в духовку на ще приблизно 7-10 хвилин.
Готові пряники викладаємо на тарілку, щоб вони остигли. Подаємо до чаю і насолоджуємося смаком або беремо з собою.
- Раніше ми розповіли, як спекти домашні коржики, як у дитинстві.
- Читайте також на theLime, як зробити нутелу в домашніх умовах.