Нутелла – горіхова паста з какао, яку люблять дорослі та діти. Її можна їсти з чаєм уприкуску, намазувати на печиво, млинці або булку. В умовах війни мало хто захоче витрачатися на магазинну Нутеллу, але якщо у вас вдома є горіхи, молоко або згущене молоко, приготувати солодку пасту можна самостійно.
Домашня нутелла на молоці
Інгредієнти: 1 склянка молока, 1 склянка цукру, 2 столові ложки какао, 1 столова ложка вершкового масла, 1,5 столові ложки борошна, 3 столові ложки мелених горіхів (волоських, фундука).
Приготування: молоко закип'ятіть з вершковим маслом. Борошно, какао та цукор змішайте в окремій мисці та додайте в молоко, постійно перемішуючи. На повільному вогні поваріть суміш протягом 10 хвилин, додайте мелені горіхи, перемішайте та охолодіть. Готову пасту зберігайте в холодильнику, подавайте як начинку для солодких млинців.
Домашня нутелла на згущеному молоко
Інгредієнти: 1 банка згущеного молока, 2 столові ложки вершкового масла, 50 мл молока, 100 г шоколаду, 200 г смажених мелених горіхів.
Приготування: горіхи подрібнити до стану пудри. Шоколад та масло розтопити, з'єднати з молоком. У каструлю вилити згущене молоко, додати шоколад і горіхову пудру. Довести на повільному вогні до кипіння, але не варити. Охолодити і використовувати як намазку для тостів, млинців, вафель, як начинку для рогаликів та кексів.
- Читайте, як зробити халву в домашніх умовах. Приготувати її можна як із цукром, так і з медом.
- Раніше ми розповіли, як зварити смачний молочний кисіль.