Лайм

Як зробити нутелу в домашніх умовах: простий рецепт солодкої пасти

Смачна намазка готується дуже швидко

Нутелла – горіхова паста з какао, яку люблять дорослі та діти. Її можна їсти з чаєм уприкуску, намазувати на печиво, млинці або булку. В умовах війни мало хто захоче витрачатися на магазинну Нутеллу, але якщо у вас вдома є горіхи, молоко або згущене молоко, приготувати солодку пасту можна самостійно.

Фото: pixabay.com

Домашня нутелла на молоці

Інгредієнти: 1 склянка молока, 1 склянка цукру, 2 столові ложки какао, 1 столова ложка вершкового масла, 1,5 столові ложки борошна, 3 столові ложки мелених горіхів (волоських, фундука).

Приготування: молоко закип'ятіть з вершковим маслом. Борошно, какао та цукор змішайте в окремій мисці та додайте в молоко, постійно перемішуючи. На повільному вогні поваріть суміш протягом 10 хвилин, додайте мелені горіхи, перемішайте та охолодіть. Готову пасту зберігайте в холодильнику, подавайте як начинку для солодких млинців.

Домашня нутелла на згущеному молоко

Інгредієнти: 1 банка згущеного молока, 2 столові ложки вершкового масла, 50 мл молока, 100 г шоколаду, 200 г смажених мелених горіхів.

Приготування: горіхи подрібнити до стану пудри. Шоколад та масло розтопити, з'єднати з молоком. У каструлю вилити згущене молоко, додати шоколад і горіхову пудру. Довести на повільному вогні до кипіння, але не варити. Охолодити і використовувати як намазку для тостів, млинців, вафель, як начинку для рогаликів та кексів.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами