Лайм

Як зробити картопляні чіпси вдома: простий рецепт у духовці

Вам знадобиться мінімум інгредієнтів

В Україні триває 26-й день війни через російську агресію. Чимало людей змушені були залишити свої будинки і переїхати в безпечніші місця, де вони зіткнулися з іншою проблемою - не скрізь можна купити звичні продукти та товари. Тому багато господинь у ситуації, що склалася, навчилися пекти хліб із того, що є, а також радувати свою сім'ю іншими стравами. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт чіпсів із картоплі, які сподобаються як дітям, так і дорослим.

Інгредієнти: картопля (2-3 шт.), сіль (за смаком), спеції (за смаком).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Картоплю промиваємо під проточною водою та очищаємо від шкірки. Нарізаємо дуже тонкими слайсами та викладаємо у глибоку миску або велику каструлю. Заливаємо картоплю водою та підсолюємо – на 3 склянки води потрібно покласти 1 ч. л. солі. Залишаємо приблизно на 10-15 хвилин у такому вигляді.

Тим часом підготуємо ще одну каструлю: наливаємо в неї відфільтровану воду та доводимо її до кипіння. Потім солимо і відправляємо в неї нарізану картоплю. Проварюємо її 3 хвилини на сильному вогні, потім накриваємо кришкою, знімаємо з плити та залишаємо у такому вигляді ще на 3-4 хвилини.

Потім акуратно перекладаємо скибочки в друшляк і чекаємо, поки з них витіче вода. Солимо і додаємо будь-які спеції за смаком, перемішуємо.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 220°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього підготовлені картопляні чіпси. Відправляємо до духовки приблизно на 7-10 хвилин. Якщо хочете отримати більш засмажені – можна потримати там ще кілька хвилин. Дістаємо їх із духовки та викладаємо у тарілку для подачі.

Насолоджуємося апетитними картопляними чіпсами – їх можна доповнити домашнім майонезом чи кетчупом.

Фото: pixabay.com

Новини партнерів

Читайте також

Як врятувати помідори від фітофтори: перевірена схема боротьби з хворобою

Фітофтора на помідорах може знищити весь урожай - як побороти хворобу і які обробки треба провести

Отримають все, що захочуть: ці знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками липня

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку, які будуть щасливі у липні - це Телець, Близнюки, Козеріг, Риби

Натуральні цукерки для дітей: як приготувати смачну і корисну пастилу з фруктів

Пастила з фруктів зберігає всі вітаміни і мікроелементи. Розповідаємо, як можна приготувати у домашніх умовах і що потрібно додати