В Україні триває 26-й день війни через російську агресію. Чимало людей змушені були залишити свої будинки і переїхати в безпечніші місця, де вони зіткнулися з іншою проблемою - не скрізь можна купити звичні продукти та товари. Тому багато господинь у ситуації, що склалася, навчилися пекти хліб із того, що є, а також радувати свою сім'ю іншими стравами. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт чіпсів із картоплі, які сподобаються як дітям, так і дорослим.
Інгредієнти: картопля (2-3 шт.), сіль (за смаком), спеції (за смаком).
Приготування:
Картоплю промиваємо під проточною водою та очищаємо від шкірки. Нарізаємо дуже тонкими слайсами та викладаємо у глибоку миску або велику каструлю. Заливаємо картоплю водою та підсолюємо – на 3 склянки води потрібно покласти 1 ч. л. солі. Залишаємо приблизно на 10-15 хвилин у такому вигляді.
Тим часом підготуємо ще одну каструлю: наливаємо в неї відфільтровану воду та доводимо її до кипіння. Потім солимо і відправляємо в неї нарізану картоплю. Проварюємо її 3 хвилини на сильному вогні, потім накриваємо кришкою, знімаємо з плити та залишаємо у такому вигляді ще на 3-4 хвилини.
Потім акуратно перекладаємо скибочки в друшляк і чекаємо, поки з них витіче вода. Солимо і додаємо будь-які спеції за смаком, перемішуємо.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 220°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього підготовлені картопляні чіпси. Відправляємо до духовки приблизно на 7-10 хвилин. Якщо хочете отримати більш засмажені – можна потримати там ще кілька хвилин. Дістаємо їх із духовки та викладаємо у тарілку для подачі.
Насолоджуємося апетитними картопляними чіпсами – їх можна доповнити домашнім майонезом чи кетчупом.
- Раніше ми розповіли, як смачно запекти картоплю з розмарином та часником.
- Читайте також на theLime, як приготувати хрусткі картопляники з сиром всередині.