Лайм

Як зробити картопляні чіпси вдома: простий рецепт у духовці

Вам знадобиться мінімум інгредієнтів

В Україні триває 26-й день війни через російську агресію. Чимало людей змушені були залишити свої будинки і переїхати в безпечніші місця, де вони зіткнулися з іншою проблемою - не скрізь можна купити звичні продукти та товари. Тому багато господинь у ситуації, що склалася, навчилися пекти хліб із того, що є, а також радувати свою сім'ю іншими стравами. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт чіпсів із картоплі, які сподобаються як дітям, так і дорослим.

Інгредієнти: картопля (2-3 шт.), сіль (за смаком), спеції (за смаком).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Картоплю промиваємо під проточною водою та очищаємо від шкірки. Нарізаємо дуже тонкими слайсами та викладаємо у глибоку миску або велику каструлю. Заливаємо картоплю водою та підсолюємо – на 3 склянки води потрібно покласти 1 ч. л. солі. Залишаємо приблизно на 10-15 хвилин у такому вигляді.

Тим часом підготуємо ще одну каструлю: наливаємо в неї відфільтровану воду та доводимо її до кипіння. Потім солимо і відправляємо в неї нарізану картоплю. Проварюємо її 3 хвилини на сильному вогні, потім накриваємо кришкою, знімаємо з плити та залишаємо у такому вигляді ще на 3-4 хвилини.

Потім акуратно перекладаємо скибочки в друшляк і чекаємо, поки з них витіче вода. Солимо і додаємо будь-які спеції за смаком, перемішуємо.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 220°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього підготовлені картопляні чіпси. Відправляємо до духовки приблизно на 7-10 хвилин. Якщо хочете отримати більш засмажені – можна потримати там ще кілька хвилин. Дістаємо їх із духовки та викладаємо у тарілку для подачі.

Насолоджуємося апетитними картопляними чіпсами – їх можна доповнити домашнім майонезом чи кетчупом.

Фото: pixabay.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні