Лайм

Як приготувати хрусткі картопляники з сиром усередині: простий рецепт

Здивуйте рідних новою стравою з картоплі

Чимало господинь полюбляють експериментувати зі стравами з картоплі. І якщо ви вже робили американський варіант картопляних оладок – Хашбраун, цього разу приготуйте картопляники із сирною начинкою. theLime підібрав для вас простий і смачний рецепт.

Інгредієнти: картопля (4-5 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), пшеничне борошно (3-4 ст. л.), твердий сир (50 г), зелень кропу (2 ст. л.), панірувальні сухарі (3-4 ст. л.), олія (2 ст. л. для смаження цибулі + 100 мл для смаження картопляників), сіль, перець чорний мелений.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю промиваємо у проточній воді, очищаємо та відварюємо у підсоленій воді до м'якості – приблизно 20-30 хвилин залежно від сорту. Зливаємо воду і розминаємо її товкачкою у пюре. Другий варіант зварити картоплю "в мундирі", потім очистити її та пропустити через м'ясорубку.

Цибулю очищаємо від лушпиння, ополіскуємо у воді та дрібно нарізаємо. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю. Щоб вона не пригоріла, можна додати щіпку цукру.

Додаємо обсмажену цибулю до картопляного пюре, потім всипаємо борошно, сіль та перець. Перемішуємо до однорідності масу.

Кріп промиваємо в проточній воді, потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо зелень ножем.

Твердий сир тремо на терці, змішуємо його з подрібненим кропом.

Картопляну масу розділяємо на декілька рівних частин. Присипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо на неї одну частину, формуємо з неї коржик, у середину якого викладаємо 1-2 ч. л. сирної начинки. Загортаємо начинку всередину і скріплюємо краї тіста – за формою картопляник має бути схожим на невелику котлету овальної форми. Проробляємо те саме з іншими, а потім обвалюємо їх з усіх боків у панірувальних сухарях.

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії, викладаємо кілька картопляників. Смажимо на середньому вогні до легкої золотавої скоринки з одного боку, а потім – з іншого.

Знімаємо першу партію та викладаємо на тарілку, застелену паперовими серветками, щоб увібрався зайвий жир. Продовжуємо смажити заготівки, що залишилися, якщо потрібно - додаємо рослинну олію в сковороду, щоб вони не пригоріли.

Коли всі картопляники будуть готові, подаємо їх до столу на великій тарілці чи порційно зі сметаною або будь-яким іншим соусом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Віддані у дружбі і коханні: астрологи назвали найвірніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали вірні знаки Зодіаку, які не зрадять ні коханих, ні друзів - Скорпіон, Терези, Лев

Догляд за газоном влітку: чим підживити галявину, щоб була яскраво-зеленою

Які добрива необхідно використовувати для підживлення газону влітку, як їх вибрати та правильно вносити, щоб трава радувала своїм виглядом 

Тренди зачісок на 2024 рік: зірковий стиліст назвав головні тенденції цього літа

Зірковий стиліст розповів, які стрижки та зачіски будуть у моді влітку 2024 року - фото модних зачісок