З картоплею можна зробити безліч смачних та різноманітних страв. І якщо ви вже готували картоплю, фаршировану сиром фета, цього разу поекспериментуйте і зробіть її з розмарином та часником. theLime підібрав для вас оригінальний, але в той же час простий рецепт.
Інгредієнти: картопля (1 кг), розмарин (1-2 гілочки), часник (4-5 зубчиків), оливкова олія (1-2 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180-190°С.
Для цього рецепту необхідно взяти такий сорт картоплі, який швидко розварюватиметься. Промиваємо бульби під проточною водою та очищаємо від шкірки.
Викладаємо картоплю у велику каструлю, заливаємо чистою водою, солимо і ставимо на плиту. Чекаємо, поки вона закипить та варимо до напівготовності приблизно 10 хвилин. Потім зливаємо воду з нього та перекладаємо у форму для випічки.
Ставимо її в розігріту духовку приблизно на 10-20 хвилин. Потім дістаємо з неї і трохи придавлюємо бульби ложкою або картоплем'ялкою - якщо ви вибрали правильний сорт, картопля стане злегка сплющеною і не розвалиться повністю.
Листки розмарину необхідно трохи потерти між долонями або розім'яти у ступці. Так вони віддадуть більше аромату страві. Часник можна очистити і нарізати, а можна додати зубчики у шкірці.
У невелику миску наливаємо оливкову олію, додаємо часник та розмарин, все перемішуємо. Потім поливаємо прим'яту картоплю цією сумішшю, за бажанням солимо, додаємо перець і відправляємо в духовку ще на 30-40 хвилин. За хвилин 10 до закінчення можна переставити її на верхній рівень, щоб вона підрум'янилася. Потім дістаємо і чекаємо, поки картопля охолоне.
Подаємо до столу як гарнір з будь-якими салатами та м'ясними або рибними стравами.
- Раніше ми розповіли, як приготувати хрусткі картопляники з сиром усередині.
- Читайте також на theLime, як посмажити смачний картопляний Хашбраун.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.