Лайм

Як смачно запекти картоплю з розмарином та часником: простий рецепт

Така картопля стане чудовим гарніром на обід чи вечерю

З картоплею можна зробити безліч смачних та різноманітних страв. І якщо ви вже готували картоплю, фаршировану сиром фета, цього разу поекспериментуйте і зробіть її з розмарином та часником. theLime підібрав для вас оригінальний, але в той же час простий рецепт.

Інгредієнти: картопля (1 кг), розмарин (1-2 гілочки), часник (4-5 зубчиків), оливкова олія (1-2 ст. л.), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180-190°С.

Для цього рецепту необхідно взяти такий сорт картоплі, який швидко розварюватиметься. Промиваємо бульби під проточною водою та очищаємо від шкірки.

Викладаємо картоплю у велику каструлю, заливаємо чистою водою, солимо і ставимо на плиту. Чекаємо, поки вона закипить та варимо до напівготовності приблизно 10 хвилин. Потім зливаємо воду з нього та перекладаємо у форму для випічки.

Ставимо її в розігріту духовку приблизно на 10-20 хвилин. Потім дістаємо з неї і трохи придавлюємо бульби ложкою або картоплем'ялкою - якщо ви вибрали правильний сорт, картопля стане злегка сплющеною і не розвалиться повністю.

Листки розмарину необхідно трохи потерти між долонями або розім'яти у ступці. Так вони віддадуть більше аромату страві. Часник можна очистити і нарізати, а можна додати зубчики у шкірці.

У невелику миску наливаємо оливкову олію, додаємо часник та розмарин, все перемішуємо. Потім поливаємо прим'яту картоплю цією сумішшю, за бажанням солимо, додаємо перець і відправляємо в духовку ще на 30-40 хвилин. За хвилин 10 до закінчення можна переставити її на верхній рівень, щоб вона підрум'янилася. Потім дістаємо і чекаємо, поки картопля охолоне.

Подаємо до столу як гарнір з будь-якими салатами та м'ясними або рибними стравами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли викопувати часник і що зробити, щоб він довше зберігався

Коли викопувати часник, що робити з ним після збирання врожаю, коли і як обрізати стебла – поради городникам

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

У літню спеку не завжди вдається швидко заснути вночі, однак є лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла