Лайм

Як спекти простий бісквіт із 3 яєць: рецепт до чаю нашвидкуруч

Поекспериментуйте на дозвіллі

Навіть під час війни ніхто не скасовував сімейні свята та дні народження. І якщо ви не можете відзначити пам'ятну дату з розмахом, приготуйте для своїх близьких хоча б десерт до чаю з доступних інгредієнтів. Наприклад, пісний пиріг-манник або бісквіт. theLime підготував для вас простий рецепт, з яким впорається навіть школяр.

Інгредієнти: пшеничне борошно (100 г), цукор (100 г), яйця (3 шт.), сіль (0,5 ч. л.), розпушувач (1 пакетик).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яйця заздалегідь дістаємо із холодильника, щоб вони були кімнатної температури.

У глибоку миску розбиваємо 3 яйця і злегка збиваємо їх вінчиком із щіпкою солі. Потім всипаємо цукор і збиваємо вручну або міксером до тих пір, поки маса не стане більш пишною і побіліє.

Просіюємо через сито борошно і додаємо в нього, якщо є, розпушувач. Це необхідно для того, щоб бісквіт вийшов повітряним.

До яєчно-цукрової маси поступово додаємо просіяне борошно. Замішуємо ложкою тісто, яке по консистенції має вийти як густа сметана.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або рослинною олією чи вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо в неї тісто і акуратно розрівнюємо поверхню силіконовою лопаткою.

Ставимо форму в гарячу духовку та випікаємо приблизно 30 хвилин. Готовність бісквіту можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Потім дістаємо з форми і залишаємо його остигати на решітці.

Готовий бісквіт можна розрізати на коржі та зробити з нього торт або порізати на порційні шматочки і подавати до столу зі сметаною, згущеним молоком, джемом або варенням.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні