В Україні через агресивне вторгнення російських окупантів у багатьох містах та селищах неможливо купити інгредієнти для екзотичних страв, тому господині згадують прості рецепти своїх бабусь та прабабусь. І якщо ви вже робили десерт на основі чайної заварки, приготуйте цього разу пиріг із капустою. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти для тіста: кефір 2,5% (250 мл), яйця (2 шт.), борошно (220 г), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль.
Інгредієнти для начинки: капуста (400 г), яйце (1 шт.), зелень (5 г), сіль, перець, рослинна олія (2 ст. л.).
Приготування:
Капусту промиваємо під проточною водою, знімаємо кілька верхніх листків. Потім нарізаємо тонкими смужками. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо капусту, періодично помішуючи, 8-10 хвилин. Знімаємо з вогню і даємо їй трохи охолонути.
Для тіста в миску виливаємо кефір та розбиваємо яйця, додаємо щіпку солі. Просіюємо сюди ж борошно з розпушувачем і перемішуємо разом вінчиком вручну або за допомогою міксера. По консистенції тісто має бути середньої густини.
Духовку розігріваємо до 180°С.
У каструлі відварюємо вкруту 1 яйце, потім чистимо його і подрібнюємо ножем.
Зелень промиваємо під проточною водою та викладаємо на паперові рушники. Потім нарізаємо зелень дуже дрібно.
Змішуємо остиглу капусту, нарізані зелень та яйце, додаємо сіль та перець за смаком.
Форму для випічки змащуємо олією та присипаємо манною крупою або сухарями. Викладаємо половину тіста, зверху – начинку. Заливаємо тістом, що залишилося, за бажанням можна зверху посипати кунжутом або насінням.
Ставимо в гарячу духовку та випікаємо 35-45 хвилин. Готовність пирога з капустою можна перевірити дерев'яною шпажкою. Потім виймаємо і чекаємо, поки він трохи охолоне.
Подаємо ароматний пиріг до столу, нарізавши на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пісний пиріг-манник.
- Читайте також на theLime, як спекти шарлотку з черствого хліба.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.