Лайм

Як готувати ситні картопляники з фаршем: простий рецепт

Цю страву можна приготувати замість котлет або тефтель

В Україні триває 28-й день війни через російську агресію. Чимало людей були змушені залишити свої будинки і переїхати в безпечніші місця, наприклад, до родичів у маленькі міста та селища, де є обмежена кількість продуктів у вільному доступі. Тому господині вже навчилися робити домашні чіпси та різні варіанти хліба з картоплею. theLime підібрав для вас рецепт смачних картопляників із м'ясною начинкою.

Інгредієнти для картопляного тіста: картопля (1 кг), яйця (1-2 шт.), борошно (5 ст. л.), сіль (1 ч. л.), чорний мелений перець (щіпка).

Інгредієнти для начинки: морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), куряче філе (250 г), свинина (300 г), сіль, перець, олія для смаження.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для картопляного тіста необхідно очистити картоплю, промити її під водою, потім нарізати і відварити в каструлі з підсоленою водою – близько 20 хвилин. Розминаємо її за допомогою картоплем'ялки в пюре – без води, сметани та молока. Чекаємо, поки воно охолоне.

Потім додаємо в картопляне пюре яйця, сіль та борошно, а також спеції за смаком. Вимішуємо тісто: воно має вийти не рідким і не надто липким.

Тепер займемося приготуванням фаршу. Для цього необхідно куряче філе та свинину промити під проточною водою, розрізати на невеликі шматочки та пропустити через м'ясорубку.

Цибулю та моркву для начинки очищаємо та промиваємо у чистій воді. Потім тремо овочі на терці або дрібно ріжемо. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо на неї цибулю. Щоб цибуля не підгорала, додаємо до неї щіпку цукру. Слідом відправляємо на сковороду моркву, тушкуємо кілька хвилин. Висипаємо в засмажку фарш, солимо і перчимо до смаку. Доводимо до готовності на сковороді, а потім знімаємо та чекаємо, щоб начинка трохи охолола.

Приступаємо до приготування картопляників: руки припиляємо борошном, беремо трохи картопляного тіста і формуємо з нього круглий коржик. У його середину викладаємо начинку, защипуємо краї та формуємо пиріжок. Злегка обвалюємо його в борошні. Проробляємо те саме, поки не закінчиться тісто і начинка.

Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо на неї картопляники з м'ясною начинкою і обсмажуємо спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, а потім з іншого.

Подаємо ароматні картопляники з гарніром або як самостійну страву зі сметаною чи будь-яким іншим соусом.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні