Лайм

Як спекти високий бісквіт на окропі: простий рецепт до чаю

Використовувати його можна як основу для торта або як самостійну страву

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт десерту, який вона готує на сімейні свята. І якщо ви вже робили тертий пиріг з яблуками, цього разу поекспериментуйте та спечіть високий бісквіт. З нього можна зробити смачний торт або подати як самостійну страву зі згущеним молоком або нутеллою. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: яйця (5 шт.), цукор (200 г), ванілін (0,25 ч. л.), борошно (200 г), розпушувач тіста (1 ч. л.), рослинна олія (50 мл), окріп (50 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яйця заздалегідь виймаємо із холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.

У глибоку миску розбиваємо всі яйця і починаємо збивати за допомогою міксера спочатку на маленьких обертах, а потім поступово збільшуємо їх. Потім додаємо цукор та продовжуємо збивати з ним приблизно 10 хвилин.

В інший посуд просіюємо борошно з розпушувачем, додаємо сюди ванілін або ванільний цукор. Висипаємо сухі інгредієнти у два прийоми у збиті яйця. Потім акуратно перемішуємо за допомогою силіконової лопатки знизу вгору.

Кип'ятимо відфільтровану воду і вливаємо її в отриману суміш разом з олією. Знову перемішуємо всі інгредієнти знизу вгору.

Духовку наперед розігріваємо до 170°С. Форму для випічки вистилаємо всередині пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто в неї та розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Ставимо форму в розігріту духовку та випікаємо 30-40 хвилин. Наприкінці перевіряємо бісквіт за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки.

Виймаємо з духовки і чекаємо, поки бісквіт трохи охолоне. Потім його можна розрізати на кілька коржів і змастити кремом, сформувавши таким чином торт. Або ж просто нарізати на порційні шматочки і подати до столу зі згущеним молоком і нутеллою.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

У літню спеку не завжди вдається швидко заснути вночі, однак є лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла

Мінімум витрат і максимум користі: три способи приготування кураги в домашніх умовах

Курага - чудове джерело вітамінів і мікроелементів. Розповідаємо про три способи, як приготувати курагу в домашніх умовах