Кожна господиня має свій фірмовий рецепт десерту, який вона готує на сімейні свята. І якщо ви вже робили тертий пиріг з яблуками, цього разу поекспериментуйте та спечіть високий бісквіт. З нього можна зробити смачний торт або подати як самостійну страву зі згущеним молоком або нутеллою. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: яйця (5 шт.), цукор (200 г), ванілін (0,25 ч. л.), борошно (200 г), розпушувач тіста (1 ч. л.), рослинна олія (50 мл), окріп (50 мл).
Приготування:
Яйця заздалегідь виймаємо із холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.
У глибоку миску розбиваємо всі яйця і починаємо збивати за допомогою міксера спочатку на маленьких обертах, а потім поступово збільшуємо їх. Потім додаємо цукор та продовжуємо збивати з ним приблизно 10 хвилин.
В інший посуд просіюємо борошно з розпушувачем, додаємо сюди ванілін або ванільний цукор. Висипаємо сухі інгредієнти у два прийоми у збиті яйця. Потім акуратно перемішуємо за допомогою силіконової лопатки знизу вгору.
Кип'ятимо відфільтровану воду і вливаємо її в отриману суміш разом з олією. Знову перемішуємо всі інгредієнти знизу вгору.
Духовку наперед розігріваємо до 170°С. Форму для випічки вистилаємо всередині пергаментним папером або змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто в неї та розрівнюємо силіконовою лопаткою.
Ставимо форму в розігріту духовку та випікаємо 30-40 хвилин. Наприкінці перевіряємо бісквіт за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки.
Виймаємо з духовки і чекаємо, поки бісквіт трохи охолоне. Потім його можна розрізати на кілька коржів і змастити кремом, сформувавши таким чином торт. Або ж просто нарізати на порційні шматочки і подати до столу зі згущеним молоком і нутеллою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати шарлотку з батона.
- Читайте також на theLime, як зробити халву в домашніх умовах.