В Україні вже понад три тижні не вщухають військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів. Багато господинь вже навчилися в цих умовах пекти домашній хліб і готувати молочні продукти. theLime ділиться з вами рецептом халви, зробити яку простіше простого.
Інгредієнти: очищене насіння соняшника (150 г), кунжут (1 ст. л.), насіння льону (1 ст. л.), нерафінована соняшникова олія (1 ст. л.), рідкий мед (4 ст. л.).
Халва з медом
Приготування:
Найкраще купити вже очищене насіння. Розігріваємо сковороду без олії, викладаємо його і смажимо приблизно 10-15 хвилин на середньому вогні. За цей час воно повинно трохи підрум'янитися.
Викладаємо насіння у чашу блендера (або в кавомолку) та подрібнюємо його до пастоподібного стану.
Потім додаємо до нього рідкий мед, рослинну олію, насіння льону, кунжут. Якщо немає якихось із перерахованих вище інгредієнтів, їх можна замінити попередньо подрібненими фісташками, родзинками, курагою, чорносливом, арахісом.
Якщо немає меду, потрібно приготувати цукровий сироп. У сотейнику з'єднуємо 90 г цукру та 30 мл води. Варимо сироп на слабкому вогні приблизно 10 хвилин, не помішуючи. Потім виливаємо його в отриману масу із насіння.
Перемішуємо все до однорідності.
Форму для халви вистилаємо харчовою плівкою та залишити невеликий запас. Потім перекладаємо масу та ретельно трамбуємо. Зверху накриваємо плівкою та ставимо в холодильник на декілька годин.
Через зазначений проміжок часу дістаємо халву та подаємо до столу, нарізуючи на невеликі шматочки.
Халва з цукровим сиропом
- Раніше ми розповіли, як зварити смачний молочний кисіль.
- Читайте також на theLime, як спекти простий бісквіт на 3 яйця.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.