Лайм

Як зробити халву в домашніх умовах: простий рецепт

Приготувати її можна як із цукром, так і з медом

В Україні вже понад три тижні не вщухають військові дії через агресивне вторгнення російських окупантів. Багато господинь вже навчилися в цих умовах пекти домашній хліб і готувати молочні продукти. theLime ділиться з вами рецептом халви, зробити яку простіше простого.

Інгредієнти: очищене насіння соняшника (150 г), кунжут (1 ст. л.), насіння льону (1 ст. л.), нерафінована соняшникова олія (1 ст. л.), рідкий мед (4 ст. л.).

Халва з медомФото: pinterest.com

Приготування:

Найкраще купити вже очищене насіння. Розігріваємо сковороду без олії, викладаємо його і смажимо приблизно 10-15 хвилин на середньому вогні. За цей час воно повинно трохи підрум'янитися.

Викладаємо насіння у чашу блендера (або в кавомолку) та подрібнюємо його до пастоподібного стану.

Потім додаємо до нього рідкий мед, рослинну олію, насіння льону, кунжут. Якщо немає якихось із перерахованих вище інгредієнтів, їх можна замінити попередньо подрібненими фісташками, родзинками, курагою, чорносливом, арахісом.

Якщо немає меду, потрібно приготувати цукровий сироп. У сотейнику з'єднуємо 90 г цукру та 30 мл води. Варимо сироп на слабкому вогні приблизно 10 хвилин, не помішуючи. Потім виливаємо його в отриману масу із насіння.

Перемішуємо все до однорідності.

Форму для халви вистилаємо харчовою плівкою та залишити невеликий запас. Потім перекладаємо масу та ретельно трамбуємо. Зверху накриваємо плівкою та ставимо в холодильник на декілька годин.

Через зазначений проміжок часу дістаємо халву та подаємо до столу, нарізуючи на невеликі шматочки.

Халва з цукровим сиропомФото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли викопувати часник і що зробити, щоб він довше зберігався

Коли викопувати часник, що робити з ним після збирання врожаю, коли і як обрізати стебла – поради городникам

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

У літню спеку не завжди вдається швидко заснути вночі, однак є лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла