Лайм

Як приготувати м'які горішки зі згущеним молоком: простий рецепт

Смаколик для підняття духу та настрою

В умовах війни, яка триває в Україні майже місяць, більшість матусь та бабусь намагаються підбадьорити своїх близьких домашньою випічкою, яка нагадає про дитинство та рідний дім. Якщо ви вже готували медові пряники, то тепер пропонуємо рецепт горішків зі згущеним молоком.

Для приготування улюбленого багатьма смаколику знадобляться прості інгредієнти, які, напевно, знайдуться в кожному холодильнику. У класичному варіанті це печиво готують з пісочного тіста, але якщо його замісити на кефірі, то горішки вийдуть м'якшими і не розсипатимуться, коли ви їх їсте.

Фото: Pixabay

Інгредієнти: пшеничне борошно (300 г), кефір (1 склянка), вершкове масло або маргарин (100 г), яйце (2 шт.), сода (на кінчику ножа), варене згущене молоко (1 банка).

Приготування:

Масло (маргарин) розтопіть на водяній бані. Яйця збийте із цукром. Коли масло трохи охолоне, тонким струмком влийте збиті яйця. Перемішайте вилкою або вінчиком. Потім додайте кефір кімнатної температури та соду (гасити не потрібно).

Потім поступово висипайте борошно і замісіть тісто. Воно має бути не надто крутим, і не надто рідким, але щоб можна було замісити руками.

Для випікання горішків вам знадобиться спеціальна форма, яка являє собою невелику сковорідку з ямками, або горішниця.

Від тіста відщипніть маленький шматочок, розміром з вишню, злегка роздавіть його і покладіть у ямку. Смажте близько 1,5-2 хвилин. В одну половинку горіха покладіть згущене молоко і з'єднайте з іншою половинкою. Те саме проробіть і з рештою печива.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати