В умовах війни, яка триває в Україні майже місяць, більшість матусь та бабусь намагаються підбадьорити своїх близьких домашньою випічкою, яка нагадає про дитинство та рідний дім. Якщо ви вже готували медові пряники, то тепер пропонуємо рецепт горішків зі згущеним молоком.
Для приготування улюбленого багатьма смаколику знадобляться прості інгредієнти, які, напевно, знайдуться в кожному холодильнику. У класичному варіанті це печиво готують з пісочного тіста, але якщо його замісити на кефірі, то горішки вийдуть м'якшими і не розсипатимуться, коли ви їх їсте.
Інгредієнти: пшеничне борошно (300 г), кефір (1 склянка), вершкове масло або маргарин (100 г), яйце (2 шт.), сода (на кінчику ножа), варене згущене молоко (1 банка).
Приготування:
Масло (маргарин) розтопіть на водяній бані. Яйця збийте із цукром. Коли масло трохи охолоне, тонким струмком влийте збиті яйця. Перемішайте вилкою або вінчиком. Потім додайте кефір кімнатної температури та соду (гасити не потрібно).
Потім поступово висипайте борошно і замісіть тісто. Воно має бути не надто крутим, і не надто рідким, але щоб можна було замісити руками.
Для випікання горішків вам знадобиться спеціальна форма, яка являє собою невелику сковорідку з ямками, або горішниця.
Від тіста відщипніть маленький шматочок, розміром з вишню, злегка роздавіть його і покладіть у ямку. Смажте близько 1,5-2 хвилин. В одну половинку горіха покладіть згущене молоко і з'єднайте з іншою половинкою. Те саме проробіть і з рештою печива.
- Раніше ми розповідали, як приготувати вівсяне печиво на кефірі. Такий смаколик можна взяти з собою в дорогу або укриття.
- Читайте також на theLime, як приготувати розсипчасті рогалики з повидлом.