Лайм

Як приготувати вівсяне печиво на кефірі: простий рецепт

Таке печиво можна взяти з собою в дорогу чи укриття

Вже майже місяць Україна героїчно бореться із російськими окупантами. Чимало господинь намагаються хоч якось підтримати бойовий дух своїх рідних і близьких, тому готують різні прості десерти: пироги, пряники та кекси з родзинками. theLime підготував для вас рецепт печива з вівсяних пластівців, яке стане не тільки смачним, а й корисним перекусом.

Інгредієнти: вівсяні пластівці (160 г), пшеничне борошно (160 г), вершкове масло 72,5% (130 г), цукор (200 г), яйце (1 шт.), кефір 2,5% (4 ст. л.), мед (2 ч. л.), сода (0,5 ч. л.), сіль (0,25 ч. л.), кориця (0,25 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Потім залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно трохи охололо.

Вівсяні пластівці подрібнюємо в блендері та висипаємо у велику миску. Борошно просіюємо через сито і додаємо в миску до пластівців, сюди ж висипаємо цукор і дрібку солі, перемішуємо.

У миску з розтопленим маслом, що охололо, додаємо мед, яйце, кефір і соду. Перемішуємо, якщо є - додаємо корицю. Поступово вливаємо цю суміш у сухі інгредієнти, не перестаючи розмішувати.

Також в тісто можна додати будь-які горіхи або сухофрукти, які необхідно залити окропом, а потім злити воду, промокнути паперовими рушниками і подрібнити. Потім сухофрукти обвалюємо у борошні – це необхідно для того, щоб вони не злиплися, а рівномірно розподілилися у тісті. Горіхи рубаємо ножем на маленькі шматочки. Додаємо все в підготовлене тісто і ретельно перемішуємо. Потім обгортаємо його харчовою плівкою та прибираємо на 20 хвилин у морозильну камеру.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Духовку заздалегідь розігріваємо до 180-190°С.

Виймаємо тісто з холодильника і мокрими руками беремо невеликий шматочок і формуємо кульку, викладаємо її на деко. Між печивом залишаємо невелику відстань.

Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо приблизно 15 хвилин - поки печиво не зарум'яниться.

Потім дістаємо і чекаємо, поки вівсяне печиво трохи охолоне. Подаємо до столу до чаю або беремо з собою як перекус.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Що посіяти у травні і яке насіння краще використовувати: пам'ятка для городників

Які пряно-ароматичні культури можна посадити на городі в травні, а також яке насіння краще використовувати і як його правильно сіяти  

Чим підживити полуницю під час і після цвітіння: поради досвідчених дачників

Якими мінеральними та органічними добривами можна підгодувати полуницю під час цвітіння та після нього, а також як їх застосовувати

Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі з вареними яйцями

Як у домашніх умовах приготувати смачну холодну першу страву, щоб урізноманітнити своє звичне меню та побалувати близьких