Лайм

Як приготувати соковиті чебуреки на кефірі: простий рецепт

Ситна страва, яка точно сподобається

Чебуреки можна зробити за найпростішим і найшвидшим рецептом - на воді і навіть без яєць. Однак якщо в холодильнику є трохи кефіру та фаршу, спробуйте освоїти новий спосіб приготування цієї страви.

Інгредієнти: кефір - 250 мл, яйця - 1 шт, сіль - за смаком, пшеничне борошно - 500 грам, фарш свинячо-яловичий - 500 грам, цибуля ріпчаста - 2 шт, вода - 100 мл, зелень - за смаком, перець чорний мелений - за смаком.

Фото: Pinterest

Приготування: в окремій ємності з'єднуємо кефір, яйце, сіль і все це збиваємо виделкою або вінчиком. Продовжуємо збивати, поступово додаючи просіяне борошно. Вимішуємо готове тісто доти, доки воно не стане м'яким та еластичним. Після чого перекладаємо його в поліетиленовий пакет та залишаємо хвилин на 20.

Тим часом переходимо до начинки. У фарш додаємо дрібно порізану цибулю, спеції за смаком, зелень. Також додаємо туди воду. Тісто дістаємо із пакета і ще раз його вимішуємо. Потім розгортаємо в ковбаску і ділимо на кілька частин. Кожну частину потрібно розкатати в тонкий корж, в який потім кладемо 1 ложку готової начинки.

Фото: Pinterest

Формуємо чебуреки, краї тіста з'єднуємо між собою. Якщо в процесі приготування з'явилося зайве тісто, його можна обрізати фігурним ножем. Якщо такого немає – прикладіть край тарілки та акуратно обріжте. Смажимо чебуреки на розігрітій сковороді з обох боків. Готувати потрібно на середньому вогні до появи золотистої скориночки. Соковиті чебуреки на кефірі готові, можна подавати на стіл!

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити  

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев