Лайм

Як правильно варити суп харчо: рецепт із рисом та свининою

Поекспериментуйте на дозвіллі

Під час війни, яка продовжується на території нашої країни вже майже місяць, потрібно стежити за правильним раціоном своєї сім'ї. Якщо дозволяють умови, кілька разів на тиждень необхідно варити перші страви, наприклад, український борщ або розсольник із перловкою. theLime ділиться з вами рецептом супу харчо, який також можна приготувати вдома.

Інгредієнти: свинина (200 г), круглозернистий рис (50 г), помідор (1 шт.), цибуля (1 шт.), томатна паста (1-2 ст. л.), морква (1-2 шт.), вода (1 л), волоські горіхи (2 ст. л.), хмелі-сунелі (1 ч. л.), часник (3 зубчики), соняшникова олія (3 ст. л.), сіль (за смаком), кінза або будь-яка інша зелень (за смаком).

Фото:

Приготування:

Підготуємо цибулю та моркву для бульйону: промиваємо їх під проточною водою, очищаємо. Беремо половину моркви та нарізаємо її досить крупно – на 2-3 частини, половинку цибулі можна не подрібнювати. Зелень промиваємо під проточною водою і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Свинину промиваємо під проточною водою, нарізаємо на великі шматочки, заливаємо відфільтрованою водою та ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, що утворилася. Додаємо до м'яса невеликі шматочки моркви та цибулі, а також стебла зелені та варимо все разом приблизно 30 хвилин на слабкому вогні. Потім виймаємо всі інгредієнти з бульйону: м'ясо нарізаємо на маленькі шматочки, а зварені овочі можна викинути – вони не знадобляться.

Рис промиваємо у кількох водах до прозорості, щоб змився крохмалистий порошок і рис у супі харчо був розсипчастим. Додаємо його у бульйон і продовжуємо варити на слабкому вогні.

Моркву та цибулю для супу нарізаємо кубиком. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній підготовлені овочі. Потім додаємо до них томатну пасту і, якщо є, помідор. Його необхідно спочатку обдати окропом, зняти з нього шкірку та дрібно нарізати кубиком. Тушкуємо на слабкому вогні, поки він не розвариться.

Волоські горіхи подрібнюємо ножем і додаємо разом із томатною засмажкою та приправою хмелі-сунелі до бульйону. Варимо разом ще 10-15 хвилин.

Часник очищаємо від лушпиння, дрібно ріжемо або пропускаємо через прес. Зелень кінзи або будь-яку іншу також подрібнюємо. Додаємо в суп, проварюємо все разом буквально 1 хвилину та відключаємо вогонь. Накриваємо кришкою і даємо настоятися супу приблизно 10 хвилин.

Подаємо апетитний суп харчо на обід або вечерю та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Хачапурі за 15 хвилин - швидкий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

Відомий ресторатор Ектор Хіменес-Браво розповів, як готує хачапурі за 15 хвилин

Як швидко висушити випрану білизну, якщо на вулиці дощ, а батареї не гріють

Експерти розповіли, як швидко висушити білизну і мокрий одяг в приміщенні, коли немає опалення

Справжній закарпатський бограч вдома: смакуватиме, як в Карпатах

Бограч - це одна з найвідоміших страв Закарпаття і готується він в казанку на природі, однак його легко можна приготувати вдома