Через військові дії на території України в деяких містах почалися проблеми з постачанням продуктів. Незважаючи на це, чимало господинь викручуються з ситуації, що склалася, і готують з того, що є. І якщо ви вже робили просте тісто на вареники, цього разу приготуйте чебуреки на воді. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти для тіста: борошно (2 склянки), вода (150 мл), рослинна олія (2 ст. л.), сіль (0,25 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: м'ясний фарш (500 г), цибуля (0,5 шт.), часник (1 зубчик).
Приготування:
Для приготування смачних чебуреків необхідно підготувати заздалегідь м'ясний фарш. Для цього беремо свинину та курку, промиваємо під проточною водою, ріжемо на невеликі шматочки і перебиваємо за допомогою м'ясорубки разом із очищеною цибулею. Також у фарш можна додати зубок часнику, а також інші спеції за смаком, сіль, перець.
Для цього рецепту тіста знадобиться окріп, тому нагріваємо воду в каструлі або чайнику.
У глибоку миску просіюємо борошно через сито. Додаємо в нього сіль та олію, перемішуємо ложкою або виделкою. Потім вливаємо окріп і починаємо швидко замішувати тісто, щоб не було грудочок. Коли воно трохи охолоне – добре вимішуємо його руками. Залишаємо в мисці, накритій чистим рушником або харчовою плівкою, приблизно на 30 хвилин.
Через зазначений проміжок часу присипаємо робочу поверхню борошном та викладаємо на неї тісто. Обминаємо його руками ще раз і ділимо на невеликі "колобки". Кожен шматочок розкочуємо качалкою в тонкий круглий коржик. На половину коржика викладаємо фарш, а зверху закриваємо іншою стороною. Защипуємо краї руками або за допомогою виделки.
Добре розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо кожен чебурек до золотистої скоринки - спочатку з одного боку, потім - з іншого.
Чекаємо, доки вони трохи охолонуть і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як зробити тефтелі з рисом та підливою на сковороді.
- Читайте також на theLime, як приготувати швидку закуску з того, що є під рукою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.