Лайм

Як приготувати оладки з вівсянкою: простий рецепт без борошна

Зробити їх зовсім нескладно

В Україні вже більше місяця не вщухають запеклі бої через агресивне вторгнення російських окупантів. Незважаючи на це, життя у багатьох містах продовжується. І якщо ви радували своїх близьких сирниками з манкою та родзинками, цього разу зробіть оладки з вівсянкою. theLime підібрав для вас простий та корисний рецепт.

Інгредієнти: вівсяні пластівці (1 склянка), яблука (2 шт.), яйця (2 шт.), рослинна олія (1-2 ч. л.), розпушувач (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки, вирізаємо насіннєву коробку. Нарізаємо середнім кубиком і відправляємо на декілька хвилин у мікрохвильову піч, щоб вони розм'якшилися. Якщо немає мікрохвильової печі – викладаємо в невелику каструлю, заливаємо 2-3 ст. л. води та тушкуємо на слабкому вогні близько 5 хвилин.

Потім перекладаємо яблука в блендер, додаємо туди ж вівсяні пластівці та яйця. Подрібнюємо всі разом до однорідної консистенції. Якщо є – можна додати до суміші трохи кориці та ванільного цукру. Всипаємо розпушувач та перемішуємо.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо ложкою вівсяне тісто, формуючи круглі оладки. Обсмажуємо спочатку першу сторону до золотавої скоринки, потім перевертаємо на другу. Смажимо ще 2-3 хвилини та знімаємо з вогню.

Подаємо смачні та корисні вівсяні оладки на сніданок зі сметаною, джемом або варенням.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій

Як накрити стіл на Різдво за одну годину: рецепти швидких закусок і салатів

Розповідаємо про прості рецепти страв і закусок, які можна приготувати на Різдво за одну годину