Лайм

Як приготувати сирники з манкою та родзинками: простий рецепт у духовці

Спробуйте неповторний смак

Сирники – смачна та ситна страва, для приготування якої не знадобиться надто багато компонентів чи зусиль. Готувати їх можна на сковороді без додавання борошна, а можна поекспериментувати і зробити сирники з бананом. Варіантів приготування цієї страви існує безліч. Проте цього разу theLime розповість, як зробити сирники з манкою та родзинками.

Інгредієнти: сир - 200 г, цукор - 2-3 ст. ложки, сметана - 150 мл, яйця - 2 шт, манна крупа - 3 ст. ложки, вершкове масло - 30 г, розпушувач - 1 ч ложка, ванілін, родзинки - за смаком, сіль - 1/3 ч ложки.

Фото: unsplash.com

Приготування: в окремій ємності розминаємо сир за допомогою виделки. Розтоплюємо вершкове масло на водяній бані або у мікрохвильовій печі, даємо йому час охолонути. В іншій глибокій мисці з’єднуємо цукор, манку і ванілін. Все добре перемішуємо. Додаємо розпушувач та сіль.

До сиру додаємо два яйця. Туди ж виливаємо розтоплене вершкове масло. Додаємо сметану, все добре перемішуємо. У сирну суміш всипаємо манку з цукром, ще раз все ретельно перемішуємо. За бажанням додаємо родзинки. Залишаємо готову масу настоятися близько 10 хвилин, щоб манка набухла.

Фото: unsplash.com

Тісто перекладаємо у форму для випікання кексів, попередньо змазавши її олією. Викладаємо сирне тісто так, щоб воно заповнювало 2/3 обсягу формочки. Ставимо сирники у розігріту на 180 градусів духовку і випікаємо 20-30 хвилин. Коли на сирниках з'явиться золотава скоринка, виймаємо їх з духовки та перекладаємо на тарілку. Можна посипати цукровою пудрою і прикрасити свіжою м'ятою та ягодами. Сирники з манкою та родзинками готові, можна насолоджуватися неповторним смаком!

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні