Лайм

Як приготувати ароматний лимонник на сметані: простий рецепт

Зробіть такий пиріг на вихідних

В умовах війни, яка триває в Україні вже місяць, багато господинь намагаються радувати свою сім'ю хоча б домашніми солодощами. І якщо ви вже робили пісочне печиво на смальці, цього разу приготуйте запашний пиріг лимонник на сметані. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: маргарин (200 г), сметана (4 ст. л.), борошно (400 г), лимон (2 шт.), цукор (200 г), сіль (шепітка), крохмаль (2 ст. л.), розпушувач (1 ч. л.), ванілін (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Маргарин заздалегідь виймаємо із холодильника, щоб він став кімнатної температури.

Перекладаємо маргарин у миску, сюди ж просіюємо через сито борошно із сіллю та розпушувачем. Перетираємо руками ці інгредієнти в крихту - на це піде приблизно 5 хвилин.

Потім додаємо до отриманої крихти сметану. Замішуємо тісто ложкою, а потім вимішуємо руками. Воно має бути м'яким і не липнути до рук.

Тісто розділяємо на дві частини: одну велику, а другу – приблизно в 4 рази менше. Другу частину загортаємо в пакет або харчову плівку та відправляємо приблизно на півгодини в морозильну камеру, а більшу частину – в холодильник.

Лимони промиваємо під проточною водою, розрізаємо та видаляємо кісточки. Подрібнюємо їх у блендері або пропускаємо через м'ясорубку. Якщо немає ні того, ні іншого – тремо на великій тертці. Потім змішуємо лимонну масу з цукром та крохмалем.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом.

Дістаємо більшу частину тіста з холодильника і розкочуємо так, щоб заповнити дно та краї форми для випічки. Зверху викладаємо лимонну начинку, а на неї тремо заморожений у морозилці шматок тіста.

Ставимо пиріг у гарячу духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин - до утворення рум'яної скоринки.

Виймаємо апетитний лимонник і даємо йому охолонути, за бажанням можна присипати цукровою пудрою. Подаємо до чаю чи кави, порізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні