Запечене в духовці м'ясо довго зберігається у холодильнику і тішить смаком як у холодному, так і в розігрітому вигляді. Його можна використовувати для приготування м'ясних салатів, смачних бутербродів або їсти з гарніром. Розповідаємо, як смачно приготувати в духовці свинячу рульку - частину стегенця, також відому як голяшку.
Інгредієнти: рулька свиняча (1 кг.), часник (3-4 зубки), перець чорний мелений (до ½ ч.л.), сіль (1 ч.л.), паприка (за смаком), лавровий лист (1 шт.)
Приготування:
Рульку ретельно вимити у холодній воді, витерти паперовою серветкою. Поперчити, посолити, змастити тертим часником, чорним перцем. Якщо ви любите гостріше м'ясо - можна додати паприку, приправу хмелі-сунелі або інші улюблені спеції.
Рульку покласти у спеціальний рукав або великий поліетиленовий пакет і щільно зав'язати (для підстрахування можна використовувати два). Варити у каструлі 1,5 години.
Після закінчення часу кермо викласти в ємність для запікання і вилити рідину з пакета. У духовку, розігріту до 180 градусів, ставимо м'ясо до зарум'янювання. Готове м'ясо зрізаємо з кістки ножем. Воно має вийти соковитим та ароматним.
- Читайте також, як приготувати свинячий язик у духовці.
- Також ділимося рецептом швидкої піци на сковороді.