Лайм

Як приготувати свинячий язик у духовці: простий рецепт

Зробіть цю страву, якщо немає риби чи м'яса

Багато господинь за останні кілька тижнів зіткнулися з тим, що їм довелося готувати нові страви. І якщо ви вже робили курячі сердечка в сметані, цього разу урізноманітніть меню своєї сім'ї свинячим язиком, який можна запекти в духовці. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: свинячий язик (2-3 шт.), перець чорний горошком (1 ч. л.), лавровий лист (2 шт.), спеції "Італійські трави" (1 ч. л.), каррі (щіпка), чебрець (щіпка), соєвий соус (1 ст. л.), кетчуп (2 ст. л.), мед (1 ч. л.), часник (6 зубчиків), свіжий імбир (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Перед тим як чистити свинячі язики, заливаємо їх проточною водою та залишаємо на 1-1,5 години. Потім беремо щітку (наприклад, стару зубну щітку) та ретельно промиваємо кожен язик з її допомогою. Можна також пошкребти ножем.

Закладаємо язики у велику каструлю із прохолодною водою, кидаємо туди ж очищену цибулину з морквою – їх можна не подрібнювати. Доводимо до кипіння і знімаємо піну, що утворилася, проварюємо близько 1 години. Виймаємо свинячі язики з гарячого бульйону і кидаємо в крижану воду буквально на 15-20 секунд. Потім відразу ножем зішкрібаємо шкірку з язиків.

Перець горошком та лавровий лист подрібнюємо у ступці. Часник та імбир очищаємо, пропускаємо через прес та змішуємо з усіма спеціями, соєвим соусом, кетчупом та медом.

Язики викладаємо в рукав для запікання та змащуємо з усіх боків маринадом. Відправляємо в холодильник маринуватися приблизно на 2-4 години, можна і всю ніч.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С. Викладаємо язик у рукаві для запікання або у фользі на деко і запікаємо приблизно 30 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 140-160°С і запікаємо до готовності ще 30-60 хвилин.

Чекаємо, поки язик охолоне, нарізаємо його на шматочки і подаємо до столу з будь-яким гарніром.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину