Лайм

Як приготувати ніжне сирне печиво Трикутники: простий рецепт

Побалуйте свою родину та дітей

Навіть під час війни чимало господинь намагаються радувати свою родину та підтримувати бойовий дух домашніми солодощами. І якщо ви вже робили швидкі рогалики з шоколадом, цього разу поекспериментуйте і приготуйте печиво сирне у вигляді трикутників. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: сир (250 г), вершкове масло (100 г), борошно (170 г), цукор (3-4 ст. л.), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Для цього необхідно взяти дві ємності різного діаметру і помістити одну в іншу. У більший за розміром посуд наливаємо воду, у менший – кладемо масло. Ставимо конструкцію на вогонь і чекаємо, поки вода закипить. Поступово масло почне танути під дією гарячої водяної пари.

У сир додаємо щіпку солі та перетираємо його через сито до однорідної маси - щоб не було грудочок. Потім додаємо в нього розтоплене вершкове масло.

Борошно з розпушувачем просіюємо через сито. Це необхідно для того, щоб наситити його повітрям, а також щоб у випічку не потрапило дрібне сміття з пакета з борошном. З'єднуємо просіяне борошно з сирною масою і вимішуємо все разом ложкою, а потім руками. Робимо із тіста кулю. Загортаємо її в харчову плівку і прибираємо приблизно на годину в холодильник.

Через зазначений проміжок часу дістаємо його та залишаємо на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Потім робочу поверхню присипаємо борошном і розкочуємо тісто в тонкий пласт (товщиною 2-3 мм).

На тарілку висипаємо цукор. Беремо склянку або келих (діаметром приблизно 9-10 см) та вирізаємо круглі заготовки. Кожну з них з одного боку вмочуємо в цукор і згортаємо навпіл цукровою стороною всередину. Знову вмочуємо одну сторону в цукор і знову згортаємо цукровою стороною всередину. У результаті повинен вийти трикутник - його злегка приминаємо і востаннє вмочуємо в цукор з одного боку.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С. Викладаємо печиво у вигляді трикутників на деко, вистелене пергаментом. Ставимо його в духовку і випікаємо близько 20-25 хвилин.

Потім перекладаємо готове печиво в тарілку і даємо трохи охолонути. Подаємо до сімейного чаювання та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні