Лайм

Як приготувати біляші з картоплею без дріжджів: простий рецепт

Знадобиться мінімум зусиль

Якщо ви вже готували соковиті біляші з м’ясом, цього разу спробуйте ще один варіант приготування цієї ситної страви. Біляші з картоплею без дріжджів – для цього рецепту знадобиться зовсім трохи інгредієнтів, які точно знайдуться у вашому холодильнику.

Для тіста: 1 склянка кефіру, 1 ч л солі, 3 склянки борошна, 1 ч л соди, 2 яйця, 1 ст л цукру, 2 ст л олії (+ для смаження). Для начинки: картопля, 2 цибулини.

Фото: Pinterest

Приготування: в окремій ємності з’єднуємо борошно, кефір і сіль, соду, яйця, цукор і олію. Замішуємо тісто, після чого накриваємо його харчовою плівкою і даємо настоятися 30 хвилин у теплому місці. Тим часом готуємо начинку: очищену картоплю ріжемо на середні шматочки і ставимо на плиту варитися на середній вогонь. Після того, як картопля приготується, робимо із неї пюре. Цибулю також очищуємо, ріжемо на середні шматочки, обсмажуємо на сковороді. З'єднуємо її з картоплею - начинка готова.

Фото: Pinterest

Повертаємося до тіста: його слід розкотити тонким шаром і вирізати з нього середні за розміром кружечки. На них викладаємо нашу начинку, щільно з’єднуємо між собою краї. Якщо в процесі приготування з'явилося зайве тісто, його можна обрізати фігурним ножем. Якщо такого немає – прикладіть край тарілки та акуратно обріжте. Смажимо біляші на розігрітій сковороді з обох боків. Готувати потрібно на середньому вогні до появи золотистої скориночки. Соковиті біляші з картоплею без дріжджів готові, можна подавати на стіл!

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні