Лайм

Як приготувати соковиті біляші з м'ясом: простий рецепт на сковороді

Ситний і поживний перекус для всієї сім'ї

Біляші, як і чебуреки, - досить ситна страва, яку можна взяти з собою в укриття та нагодувати всю сім'ю. Якщо в холодильнику є трохи м'яса, то спробуйте приготувати ці поживні пиріжки, і вони стануть чудовим перекусом або навіть повноцінним обідом.

Інгредієнти для тіста: вода тепла (200 г), дріжджі сухі (1 ч. л.), цукор (2 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), олія (1 ст. л.), борошно пшеничне (270 г+ для роботи з тестом).

Інгредієнти для начинки: м'ясо (250 г), цибуля ріпчаста (1-2 шт.), сіль, чорний перець (за смаком).

Фото: Pinterest

Приготування:

Борошно просійте, додайте дріжджі, сіль, цукор, воду та олію. Замісити тісто. Накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 30-60 хвилин, доки маса не збільшиться вдвічі.

Цибулю наріжте дрібними кубиками і спасеруйте до прозорості. Якщо цибулина велика, то вистачить й однієї, а якщо менші головки - візьміть дві. Цибулю остудіть і перекрутіть разом із м'ясом. Посоліть, поперчіть. Начинка готова.

Готове тісто розділіть на вісім рівних частин і накрийте плівкою або рушником, щоб не завітрювалося. Робочу поверхню припиліть борошном, з кожної кульки сформуйте коржик, покладіть по центру м'ясний фарш і сформуйте круглий біляш.

У ємності з високими стінками розігрійте олію та обсмажуйте пиріжки на помірному вогні приблизно по вісім хвилин: по три хвилини з кожного боку, потім ще по одній хвилині з кожного боку. Готові біляші викладайте на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні