Біляші, як і чебуреки, - досить ситна страва, яку можна взяти з собою в укриття та нагодувати всю сім'ю. Якщо в холодильнику є трохи м'яса, то спробуйте приготувати ці поживні пиріжки, і вони стануть чудовим перекусом або навіть повноцінним обідом.
Інгредієнти для тіста: вода тепла (200 г), дріжджі сухі (1 ч. л.), цукор (2 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), олія (1 ст. л.), борошно пшеничне (270 г+ для роботи з тестом).
Інгредієнти для начинки: м'ясо (250 г), цибуля ріпчаста (1-2 шт.), сіль, чорний перець (за смаком).
Приготування:
Борошно просійте, додайте дріжджі, сіль, цукор, воду та олію. Замісити тісто. Накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 30-60 хвилин, доки маса не збільшиться вдвічі.
Цибулю наріжте дрібними кубиками і спасеруйте до прозорості. Якщо цибулина велика, то вистачить й однієї, а якщо менші головки - візьміть дві. Цибулю остудіть і перекрутіть разом із м'ясом. Посоліть, поперчіть. Начинка готова.
Готове тісто розділіть на вісім рівних частин і накрийте плівкою або рушником, щоб не завітрювалося. Робочу поверхню припиліть борошном, з кожної кульки сформуйте коржик, покладіть по центру м'ясний фарш і сформуйте круглий біляш.
У ємності з високими стінками розігрійте олію та обсмажуйте пиріжки на помірному вогні приблизно по вісім хвилин: по три хвилини з кожного боку, потім ще по одній хвилині з кожного боку. Готові біляші викладайте на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
- Раніше ми розповідали, як готувати ситні картопляники з м'ясною начинкою.
- Читайте також на theLime, як приготувати ситні бублики з фаршем .