Чимало господинь не знають, чим урізноманітнити меню у будні. І якщо ви вже робили на вечерю рублені котлети з часником та сметаною, цього разу приготуйте бездріжджові біляші з м'ясом. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти для тіста: кефір (1 склянка), харчова сода (1 ч. л.), борошно пшеничне (3 склянки), яйця (2 шт.), сіль (1 ч. л.), цукор (1 ст. л.), рослинна олія (2 ст. л. + для смаження).
Інгредієнти для начинки: яловичина (200 г), свинина (100 г), цибуля (3-4 шт.), молоко або вершки, сіль, чорний перець.
Приготування:
Яловичину та свинину промиваємо під проточною водою, ріжемо на невеликі шматочки, а потім відправляємо у м'ясорубку та перекручуємо на фарш. Цибулю очищаємо від лушпиння і також подрібнюємо ножем або в м'ясорубці.
Змішуємо фарш із цибулею, додаємо сіль, перець, спеції, вимішуємо, потім вливаємо молоко або вершки, але небагато, щоб начинка вийшла не занадто рідка, але й не надто щільна.
Для тіста з'єднуємо у великій мисці кефір із содою, чекаємо приблизно 5 хвилин, доки сода погаситься. В окремій мисці злегка збиваємо яйця з цукром, додаємо їх у кефір разом із сіллю, а також із 2 ст. л. рослинної олії, все ретельно перемішуємо.
Борошно просіюємо через сито в окремий посуд. Вводимо його поступово у рідкі інгредієнти, замішуючи м'яке тісто. Накриваємо тісто харчовою плівкою та відставляємо на 20-30 хвилин.
Робочу поверхню припиляємо борошном. Відрізаємо від тіста невеликий шматочок і скачуємо його в джгут, а потім розрізаємо ще на кілька. Розкочуємо за допомогою качалки круглі коржики приблизно однакових розмірів.
У середину кожного коржика викладаємо трохи начинки, потім защипуємо краї тіста по колу і скріплюємо по середині - повинен вийде пиріжок. Проробляємо те саме з іншими заготовками.
Розігріваємо сковороду з великою кількістю рослинної олії - вона має покривати біляші наполовину. Смажимо їх на слабкому вогні, злегка прикривши кришкою, спочатку з однієї сторони, а потім - з іншої. На це має піти приблизно 10-15 хвилин.
Потім виймаємо їх та викладаємо на блюдо, вистелене паперовими рушниками, щоб увібрався зайвий жир.
Подаємо до столу гарячими та насолоджуємося смаком разом із соусом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома смачні біляші з капустою.
- Читайте також на theLime, чому не виходить тісто для пельменів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.