Лайм

Як приготувати крафін - смачний гібрид круасану та мафіну: простий рецепт на Великдень

Ніхто не залишиться байдужим до зовнішнього вигляду та смаку цієї випічки

Крафін - великодній десерт, який є гібридом круасану та мафіну. Тісто за смаком та текстурою нагадує кекс Панеттоне, але пропорції та технологія зовсім інші. Приготуйте цю ошатну випічку до світлого свята, яке українці мріють зустріти під мирним небом.

Інгредієнти для тіста: молоко (110 г), цукор (100 г), дріжджі пресовані (24 г), яйця (2 шт.), сіль (щіпка), половина апельсину (цедра), ванільний цукор (1 пакетик), вершкове масло (40 г), мука (350 г).

Інгредієнти для начинки: вершкове масло (100 г), сухофрукти - родзинки та журавлина (100 г), мигдальні пелюстки (жменя), молоко (для змащування крафіну), цукрова пудра (для прикраси).

Фото: Getty Images

Приготування:

Молоко підігрійте до теплого стану, додайте половину цукру та дріжджі. Перемішайте і залиште підходити до утворення пишної шапочки.

Вершкове масло розтопіть і остудіть. З'єднайте його з цукром, яйцями, сіллю, ванільним цукром, цедрою і молочно-дріжджовою сумішшю. Додайте борошно і замісіть тісто. Замішуйте доти, доки тісто не стане еластичним і не прилипатиме до рук.

Викладіть тісто в чисту миску, змащену олією, накрийте харчовою плівкою і залиште підніматися в теплому місці на 1-2 години. Тісто має збільшитися обсягом вдвічі.

Тісто, що підійшло, сформуйте у прямокутник приблизно 30х40 см, змастіть м'яким вершковим маслом, посипте сухофруктами, попередньо замоченими та обсушеними, і мигдальними слайсами. Заверніть у рулет по довгій стороні прямокутника. Розріжте його поперек на потрібну кількість відрізків (на 2 або 3 крафіни). Потім кожний рулетик розріжте вздовж, не дорізаючи до кінця 4-5 см.

Фото: Getty Images

Розгорніть половинки і обережно скрутіть навколо своєї осі спочатку одну частину, потім другу. Перекладіть крафіни у форми і поставте в тепле місце на приблизно на годину.

Верхівки змастіть молоком і випікайте в розігрітій до 160° С протягом 35-50 хвилин в залежності від розміру. Готовність випічки перевіряйте дерев'яною шпажкою.

Фото: Getty Images

Дістаньте крафіни з духовки та остудіть. Для цього покладіть їх боком на м'які рушники, періодично повертаючи. Остиглу випічку прикрасьте цукровою пудрою.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні