Навіть під час війни, яка триває в Україні вже 36-й день, ніхто не скасовував сімейні свята та дні народження. І якщо ви не можете, як раніше, відзначити з розмахом пам'ятну дату, приготуйте для близьких хоча б пиріг, наприклад, лимонник, або простий торт. theLime ділиться з вами рецептом швидкого медовика без розкачування коржів.
Інгредієнти для тіста: мед (80 г), цукор (100 г), вершкове масло (100 г), яйця (3 шт.), сода (1 ч. л.), сіль (щіпка), борошно (180-200 г).
Інгредієнти для крему: сметана 20% (400 г), цукрова пудра (1 ст. л.), варене згущене молоко (1 банка).
Приготування:
Беремо невелику каструлю та на слабкому вогні розтоплюємо мед, додаємо до нього соду. Проварюємо на слабкому вогні близько 1-2 хвилин, потім додаємо вершкове масло. Помішуємо суміш і чекаємо, поки масло розтане. Потім знімаємо з вогню і чекаємо, поки вона трохи охолоне.
В іншому посуді на максимальній швидкості збиваємо яйця, поступово додаючи весь цукор. Потім вливаємо медову суміш і сюди ж просіюємо через сито борошно. Замішуємо тісто і розділяємо його приблизно на 2 рівні частини.
Деко для випічки застилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього першу частину і розрівнюємо силіконовою лопаткою.
Духовку наперед розігріваємо до 160°С. Ставимо в неї деко і випікаємо корж близько 6-8 хвилин до готовності. Потім робимо те саме з другим. Кожен корж розрізаємо на 3-4 частини, при цьому обрізки не викидаємо.
Для крему сметану змішуємо із цукровою пудрою. Обрізки подрібнюємо у блендері до стану крихти.
Починаємо збирати торт: викладаємо перший корж, змащуємо сметанним кремом, потім другий корж, змащуємо згущеним молоком, потім знову корж і шар крему і т.д. Боки та верх торта також змащуємо кремом, а потім посипаємо крихтою з обрізків.
Прибираємо медовик на 3-4 години в холодильник, щоб він просочився. Потім подаємо до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати повітряний манник.
- Читайте також на theLime, як спекти простий бісквіт на 3 яйця.