Лайм

Як приготувати солодкі пончики на сковороді: простий рецепт без дріжджів

Побалуйте своїх близьких

Навіть під час війни господині намагаються радувати свою сім'ю та підтримувати бойовий дух домашніми солодощами. І якщо ви робили ніжне сирне печиво Трикутники, цього разу приготуйте пончики на сковороді. theLime підібрав для вас простий рецепт тіста без дріжджів.

Інгредієнти: кефір 2,5% (250 мл), яйця (1 шт.), сіль (щіпка), цукор (80 г), сода харчова (2,5 г), рослинна олія (60 мл – у тісто та 100 мл – для смаження), борошно (600 г), цукрова пудра (10 г), кондитерська посипка (5 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйце, насипаємо сіль та цукор, вливаємо кефір і перемішуємо все разом вінчиком до однорідності. Потім додаємо рослинну олію та соду, просіюємо через сито борошно, потім замішуємо м'яке тісто.

Тісто поділяємо на 7-8 рівних частин. Кожну частину тіста розкачуємо в коржик і вирізаємо за допомогою склянки або кулінарного кільця коло. Беремо будь-яку ємність меншого діаметра (корок, чарку) і вирізаємо середину пончика.

У сотейник наливаємо олію і чекаємо, поки вона добре прогріється. Обсмажуємо пончик приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку, потім виймаємо і складаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.

Подаємо до столу, посипавши цукровою пудрою або заливши глазур'ю, і насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього