Лайм

Як приготувати легку сирну запіканку з вівсяними пластівцями: простий рецепт

Зробіть ніжний десерт

Страви з сиром завжди виходять ситними та дуже смачними, тому господині люблять використовувати цей компонент у готуванні. Раніше ми розповідали, як зробити сирний манник без борошна, цього разу поділимося не менш смачним рецептом.

Інгредієнти: сир - 500 г, яйця - 4 шт, цукор - 150 г (8 ст.л.), ванільний цукор - пакетик 10 г, вівсяні пластівці - 70 г (6 ст.л.), молоко - 100 мл, родзинки - 100 г, яблуко або груша - 1 шт, вершкове масло - 20 г.

Фото: youtube

Приготування: сир перетираємо через сито або пропускаємо через м'ясорубку. В окремій ємності з'єднуємо яйця та цукор, збиваємо вінчиком протягом однієї хвилини. З'єднуємо яєчну суміш із сиром, додаємо туди ванільний цукор, молоко та вівсяні пластівці. Все ретельно перемішуємо і залишаємо настоятися на 15 хвилин для того, щоб набухли пластівці.

Фото: Pinterest

Тим часом миємо родзинки та заливаємо їх гарячою водою, залишаємо на 10 хвилин. Після чого зливаємо воду та просушуємо родзинки за допомогою паперового рушника. Висипаємо їх у сирну суміш. За бажанням додаємо в сирну запіканку натерту грушу або яблуко. Все добре перемішуємо. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Тільки після цього викладаємо сирну масу в форму, добре все розрівнюємо. Ставимо в розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 40 хвилин. Запіканка з вівсяними пластівцями та сиром готова, можна куштувати!

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні