Кожна господиня має свій фірмовий рецепт сирників. І якщо ви пробували робити солоні з бринзою та зеленню, цього разу урізноманітніть традиційну страву кокосовою стружкою. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: сир (300 г), кокосова стружка (3 ст. л.), цукор (2-3 ст. л.), борошно (2-3 ст. л.), яйце (1 шт.), рослинна олія (для смаження).
Приготування:
Для приготування сирників знадобиться магазинний або домашній сир будь-якої жирності. Якщо ви хочете, щоб текстура сирників була більш ніжною, сир можна попередньо перетерти через сито.
У глибоку миску висипаємо сир, додаємо до нього яйце та цукор. Перемішуємо і додаємо борошно - його можна попередньо просіяти через сито.
Потім додаємо кокосову стружку та перемішуємо ще раз, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.
Робочу поверхню присипаємо борошном. Ділимо отриману сирну масу на приблизні рівні частини. Беремо одну з них і обвалюємо в борошні з усіх боків. Щоб отримати ідеальну форму, накриваємо сирник склянкою або чашкою великого розміру. Обертаємо його декілька разів, не відриваючи від робочої поверхні.
Сковороду з рослинною олією розігріваємо на плиті. Викладаємо на неї сирники та обсмажуємо до появи легкої рум'яної скоринки, потім перевертаємо на інший бік за допомогою дерев'яної або силіконової лопатки. Також в кінці можна змастити кожен сирник сметаною та протушкувати близько 2-3 хвилин під закритою кришкою.
Готові сирники з кокосовою стружкою подаємо до столу зі згущеним молоком, сметаною, джемом або варенням.
- Раніше ми розповіли, як зробити на сніданок ароматний львівський сирник.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачну сирну запіканку без манки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.