Вафельні трубочки, як і горішки зі згущеним молоком, - популярний смаколик з дитинства. Для приготування цих солодощів навіть придумали спеціальний кухонний агрегат. Але чи можна спекти улюблений багатьма десерт без вафельниці? Легко! theLime розповість, як це зробити.
Інгредієнти: мука (200 г), вершкове масло (100 г), молоко (100 мл), яйця (3 шт.), цукор (150 г), ванільний цукор (1/2 ч.л), сіль (1 щіпка), варене згущене молоко (370 мл).
Приготування:
У великій мисці змішайте яйця з цукром і збийте міксером до розчинення крупинок.
Вершкове масло розтопіть, остудіть і влийте в яєчну суміш. Додайте молоко, сіль та ванільний цукор. Перемішайте і додайте борошно. Збийте міксером до гладкого стану. По консистенції тісто має вийти густим, таким як на оладки.
Для приготування трубочок краще підійде сковорода з вафельним дном, але якщо такої немає, то можна використовувати звичайну. У такому випадку трубочки вийдуть гладкими, без характерного малюнку у квадратик, проте смак від цього не зміниться.
Сковороду добре прогрійте та влийте по центру 1-1,5 ст.л. тіста (змащувати дно нічим не потрібно). Лопаткою розподіліть тісто по всій поверхні, щоб вийшов тонкий млинець.
Готову вафлю зніміть зі сковороди, перекладіть на дошку і поки гаряча згорніть відразу в трубочку. Якщо зробити це за хвилину, то млинець затвердіє і зламається. Викладіть швом донизу, щоб вона зафіксувалася і потім тримала форму. Те саме проробіть і з іншими вафлями.
Готові трубочки начиніть вареним згущеним молоком і подавайте до столу. Приємного чаювання!
- Раніше ми розповідали, як приготувати віденське печиво з варенням.
- Читайте також на theLime, як зробити пухкі круасани у домашніх умовах.