Лайм

Як приготувати хрусткі трубочки зі згущеним молоком без вафельниці: простий рецепт

Смачні вафельки можна приготувати й на сковороді

Вафельні трубочки, як і горішки зі згущеним молоком, - популярний смаколик з дитинства. Для приготування цих солодощів навіть придумали спеціальний кухонний агрегат. Але чи можна спекти улюблений багатьма десерт без вафельниці? Легко! theLime розповість, як це зробити.

Інгредієнти: мука (200 г), вершкове масло (100 г), молоко (100 мл), яйця (3 шт.), цукор (150 г), ванільний цукор (1/2 ч.л), сіль (1 щіпка), варене згущене молоко (370 мл).

Фото: Pixabay

Приготування:

У великій мисці змішайте яйця з цукром і збийте міксером до розчинення крупинок.

Вершкове масло розтопіть, остудіть і влийте в яєчну суміш. Додайте молоко, сіль та ванільний цукор. Перемішайте і додайте борошно. Збийте міксером до гладкого стану. По консистенції тісто має вийти густим, таким як на оладки.

Для приготування трубочок краще підійде сковорода з вафельним дном, але якщо такої немає, то можна використовувати звичайну. У такому випадку трубочки вийдуть гладкими, без характерного малюнку у квадратик, проте смак від цього не зміниться.

Сковороду добре прогрійте та влийте по центру 1-1,5 ст.л. тіста (змащувати дно нічим не потрібно). Лопаткою розподіліть тісто по всій поверхні, щоб вийшов тонкий млинець.

Готову вафлю зніміть зі сковороди, перекладіть на дошку і поки гаряча згорніть відразу в трубочку. Якщо зробити це за хвилину, то млинець затвердіє і зламається. Викладіть швом донизу, щоб вона зафіксувалася і потім тримала форму. Те саме проробіть і з іншими вафлями.

Готові трубочки начиніть вареним згущеним молоком і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину