Лайм

Як приготувати віденське печиво з варенням: простий рецепт

Пісочне печиво вийде розсипчастим та смачним

Під час війни в Україні домашня випічка – оптимальний спосіб використовувати борошно, яйця, кефір та інші доступні інгредієнти. Печиво, пряники та кекси довго зберігаються та піднімають настрій дітям та дорослим. Якщо ви вже оцінили рецепт м'яких горішків зі згущеним молоком, спробуйте приготувати пісочне віденське печиво з варенням.

Інгредієнти: маргарин (200 г), борошно (3,5 сткана), цукор (150 г), яйця (2 шт.), розпушувач (1 ч.л.), варення (300 г), ванілін (на кінчику ножа), сіль (щіпка), рослинна олія (для змащування).

Фото: Pinterest

Приготування:

Яйця розітріть із цукром в окремій мисці і збийте віночком до однорідності. Додайте щіпку солі та ще раз перемішайте до утворення пінки.

Маргарин заздалегідь дістаньте з холодильника: він має розм'якшитися. Наріжте його на кубики, змішайте з невеликою кількістю борошна і перетріть до крихти. За бажання замість маргарину можна використовувати звичайне вершкове масло.

Маргарин змішайте з яєчною сумішшю, додайте ванілін або пакетик ванільного цукру. Перемішайте і всипте розпушувач тіста. Введіть борошно порціями, поступово перемішуючи. Готове тісто має бути щільним, але м'яким.

Кулю тіста розділіть на дві нерівні частини. Меншу загорніть у харчову плівку та заберіть на 15 хвилин у морозилку. Більшу частину рівномірно розподіліть на змащене рослинним маслом деко. Зверху тіста змастіть густим варенням (рідке може витекти).

Вийміть залишок тіста з морозилки і натріть його поверх варення на велику тертку.

Випікайте печиво протягом 30-40 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Коли верх стане рум'яним, перевірте готовність пісочного віденського печива зубочисткою: до неї не повинно прилипати тісто.

Дістаньте деко із печивом і наріжте його на рівні квадратики. Така домашня випічка буде смачною як теплою, так і холодною.

Новини партнерів

Читайте також

Натуральні цукерки для дітей: як приготувати смачну і корисну пастилу з фруктів

Пастила з фруктів зберігає всі вітаміни і мікроелементи. Розповідаємо, як можна приготувати у домашніх умовах і що потрібно додати

Більше не будуть самотніми: ці три знаки Зодіаку у липні розпочнуть нові стосунки

Астрологи склали гороскоп на липень і назвали знаки Зодіаку, яких в липні чекає нове кохання і стосунки

Природа зупинить всі війни на планеті: азербайджанський екстрасенс розповів, що чекає світ у найближчі роки

Азербайджанський екстрасенс Сабухі Іманов прогнозує природні катаклізми в 2025 році, перемогу України і розвал Росії в 2026 році