Хот-доги вже давно здобули серця любителів вуличної їжі. Однак в умовах війни не кожен українець має можливість поласувати улюбленим фастфудом, тому theLime вирішив розповісти, як цю страву можна приготувати в домашніх умовах. Зазвичай хот-доги роблять у булочках, але можна закрутити сосиску і в лаваш – так вийде навіть швидше.
Інгредієнти на три порції: лаваш тонкий (3 шт.), сосиски (3-6 шт.), морква (1/2 шт.), капуста (1/3 качана), огірок свіжий (1 шт.), лимонний сік (1/3 ч.л.), кетчуп або томатний соус (за смаком), майонез, гірчиця (за смаком).
Приготування:
Капусту наріжте, моркву натріть на великій тертці. Огірок наріжте соломкою або півкружечками. З'єднайте всі овочі, збризкайте лимонним соком і перемішайте.
Зберіть хот-дог. На лаваш викладіть овочеву суміш, потім покладіть сосиски. Якщо вони тонкі, то на кожен хот-дог розраховуйте по дві штуки. Молочні сосиски заздалегідь можете відварити, а копчені краще залишити сирими.
Зверху соски полийте соусами до смаку. Загорніть лаваш так, як завертаєте млинці з начинкою, підгинаючи бічні краї. Підігрійте в мікрохвильовій печі 2-3 хвилини або обсмажте на сухій сковороді до рум'яної скоринки. Для зручності кожен хот-дог можна розрізати на дві частини.
- Раніше ми розповідали, як приготувати соковиту шаурму в домашніх умовах.
- Читайте також на theLime, як приготувати біляші з картоплею без дріжджів.