Лайм

Як приготувати соковиту шаурму в домашніх умовах: простий рецепт

Для приготування знадобиться небагато часу

Шаурма - популярний стрітфуд, у якого чимала армія шанувальників. Оскільки в умовах війни заклади не працюють, спробуйте приготувати цю страву в домашніх умовах. Якщо немає можливості купити лаваш - не засмучуйтесь. Його можна приготувати вдома з найпростіших продуктів, які знайдуться на кожній кухні.

Інгредієнти: лаваш домашній, куряче філе (1 шт.), помідор (1 шт.), огірок свіжий (1 шт.), капуста (1/4 качана), цибуля (1 шт.), зелень (невеликий пучок), сухий часник, червоний перець чилі (за смаком). Для соусу: часниковий майонез (2 ст.л.), томатна паста (2 ст.л.), кефір (2 ст.л.), сіль, цукор (за смаком).

Фото: Getty Images

Приготування:

Філе розріжте вздовж, посоліть, поперчіть, додайте сухий часник і перець чилі. Залиште на кілька хвилин, щоб замаринувалося. Потім обсмажте м'ясо на розпеченій сковороді з додаванням невеликої кількості олії. Важливо, не смажте філе занадто довго, воно має залишатися соковитим. На приготування з двох боків має піти не більше 10 хвилин. Охолоджене м'ясо наріжте соломкою.

Помідор, огірок, цибулю і наріжте та посоліть. Капусту подрібніть.

Приготуйте соус. Для цього змішайте майонез, томатну пасту та кефір. Додайте сіль та цукор за смаком.

Зберіть шаурму. Лаваш змастіть приготованим соусом, зверху викладіть капусту, огірки, помідори, цибулю, куряче філе та зелень. Полийте соусом і загорніть. Обсмажте на сухій сковороді або на грилі по одній хвилині з кожного боку, щоб скоринка була хрусткою.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити  

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев