Лайм

Як спекти ніжний медовий бісквіт зі сметанним кремом: простий рецепт

Якщо ви ніколи не робили випічку, спробуйте повторити цей рецепт

Навіть під час війни, яка триває в Україні вже понад місяць, ніхто не скасовував дні народження, ювілеї, весілля та інші пам'ятні дати. У деяких містах у людей немає можливості купити або замовити торт, тому чимало господинь навчилися готувати прості десерти вдома. І якщо ви вже робили лінивий медовик зі згущеним молоком, цього разу урізноманітніть своє меню медовим бісквітом зі сметанним кремом. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти для коржів: яйця (4-5 шт.), борошно (160 г), цукор (200 г), рідкий мед (2-3 ст. л.), сіль (щіпка).

Інгредієнти для крему: сметана жирністю 15-20% (500 мл), цукор (200 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо всі яйця, додаємо щіпку солі та починаємо збивати міксером до появи на поверхні піни. Потім поступово всипаємо цукор і продовжуємо збивати. Коли він закінчиться, додаємо рідкий мед. Продовжуємо збивати доти, доки маса не збільшиться у розмірах у 3-4 рази.

Борошно просіюємо через сито, потім додаємо у збиту яєчну суміш. Перемішуємо акуратно ложкою, щоб маса стала однорідною.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і трохи присипаємо борошном або манкою. Виливаємо в неї тісто і ставимо у гарячу духовку.

Випікаємо медовий бісквіт при температурі 200°С 15 хвилин, а потім зменшуємо її до 180°С і випікаємо до готовності - ще приблизно 20-30 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою. Готовий бісквіт залишаємо при кімнатній температурі, щоб він трохи охолов.

У миску виливаємо сметану і починаємо її збивати на мінімальній швидкості. Потім поступово додаємо цукор, продовжуючи збивати. Крем має стати пишним.

Остиглий бісквіт розрізаємо на 2-3 коржі. Починаємо збирати торт: на перший корж намазуємо шар крему та залишаємо для просочення на 10-15 хвилин. Потім викладаємо другий корж і робимо з ним те саме. Верх та боки торта також змащуємо кремом. Прибираємо його на 2-3 години у холодильник, а краще на всю ніч.

Подаємо до столу апетитний медовий бісквіт, порізавши його на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба