Приготовлене в духовці м'ясо довго зберігається в холодильнику, і якщо один раз запекти великий шматок, можна кілька днів подавати на обід або вечерю з різними гарнірами. Якщо ви вже готували свинячу рульку, то тепер спробуйте рецепт свинини у соєвому соусі.
Інгредієнти: свинина (600 г), соєвий соус (50 мл), цибуля червона (1 шт.), рослинна олія (2 ст.л.), цукор (1 ст.л.), часник (2 зубки), спеції для м'яса (1 ч.л.), чорний перець (за смаком).
Приготування:
М'ясо вимийте та обсушіть паперовим рушником.
Приготуйте маринад. Цибулину дрібно наріжте. У великій мисці з'єднайте соєвий соус, олію, спеції, цукор, перець і добре перемішайте. Сіль додавати не потрібно, тому що соєвий соус досить солоний. Додайте нарізану цибулю і пропущений через прес часник.
У ємність з маринадом перекладіть свинину та поставте в холодильник мінімум на 6 годин, краще на ніч. Якщо немає можливості довго маринувати, то залиште м'ясо на столі на годину-півтори.
Замаринований шматок перекладіть у форму для запікання та залийте соєвим маринадом. Накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180°С духовку на 40-50 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 20 хвилин до утворення рум'яної скоринки, періодично поливаючи соком з дна форми. Готове м'ясо дістаньте та наріжте порційними скибочками. Смачного!
- Раніше ми розповідали, як правильно тушкувати квашену капусту.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний м'ясний паштет зі свинини.