Лайм

Як смачно приготувати свинину у соєвому соусі: простий рецепт у духовці

Соєвий соус чудово підкреслює смак будь-якої страви

Приготовлене в духовці м'ясо довго зберігається в холодильнику, і якщо один раз запекти великий шматок, можна кілька днів подавати на обід або вечерю з різними гарнірами. Якщо ви вже готували свинячу рульку, то тепер спробуйте рецепт свинини у соєвому соусі.

Інгредієнти: свинина (600 г), соєвий соус (50 мл), цибуля червона (1 шт.), рослинна олія (2 ст.л.), цукор (1 ст.л.), часник (2 зубки), спеції для м'яса (1 ч.л.), чорний перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Приготування:

М'ясо вимийте та обсушіть паперовим рушником.

Приготуйте маринад. Цибулину дрібно наріжте. У великій мисці з'єднайте соєвий соус, олію, спеції, цукор, перець і добре перемішайте. Сіль додавати не потрібно, тому що соєвий соус досить солоний. Додайте нарізану цибулю і пропущений через прес часник.

У ємність з маринадом перекладіть свинину та поставте в холодильник мінімум на 6 годин, краще на ніч. Якщо немає можливості довго маринувати, то залиште м'ясо на столі на годину-півтори.

Замаринований шматок перекладіть у форму для запікання та залийте соєвим маринадом. Накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180°С духовку на 40-50 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 20 хвилин до утворення рум'яної скоринки, періодично поливаючи соком з дна форми. Готове м'ясо дістаньте та наріжте порційними скибочками. Смачного!

Новини партнерів

Читайте також

Щурі будуть обходити десятою дорогою: 5 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти розповіли, як вивести щурів з дому і назвали перевірені способи боротьби з небезпечними гризунами

Справжня "шокова терапія": досвідчені городники розкрили секрет пророщування перців

Досвідчені городники розповіли про метод шокової терапії, який дозволить швидко проростити насіння перців