Лайм

Як правильно тушкувати квашену капусту: простий рецепт по-німецьки

Зробити її зовсім нескладно

Під час війни багато господинь зіштовхнулися з новою реальністю, навчилися пекти хліб і готувати незвичні для себе страви. І якщо ви вже намагалися заквасити капусту швидкого приготування, стушкуйте її з сосисками. theLime підібрав для вас простий рецепт страви, яка підійде як для обіду, так і для вечері.

Інгредієнти: капуста квашена (1 кг), сосиски (6-8 шт.), цибуля ріпчаста (2 шт.), вершкове масло (100 г), кмин (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо у проточній воді і нарізаємо півкільцями.

Капусту злегка віджимаємо від маринаду, щоб страва не була кислою. Якщо квашена капуста нарізана досить крупно, рубаємо її ножем.

Сосиски очищаємо від оболонок, якщо вони є. Нарізаємо їх акуратними кільцями. Замість сосисок можна взяти ковбаски та обсмажити їх окремо на іншій сковороді.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або рослинною олією. Обсмажуємо цибулю на середньому вогні – приблизно 4-5 хвилин до прозорості. Щоб цибуля не пригоріла, в неї можна додати щіпку цукру.

До обсмаженої цибулі додаємо капусту та півсклянки чистої води, також можна додати томатну пасту або соус. Накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 1 годину на слабкому вогні. Періодично капусту потрібно помішувати та підливати в неї окріп.

Через годину після початку додаємо кмин або будь-які інші спеції за смаком. Якщо капуста не розм'якшилася, тушкуємо ще близько 30-45 хвилин. Якщо вона досить м'яка, додаємо до неї сосиски, тримаємо на плиті буквально 5-10 хвилин і потім знімаємо з вогню.

Подавати можна як у гарячому, так і холодному вигляді. Перед подачею за бажанням можна посипати капусту подрібненою зеленню або поперчити.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні