Багато господинь намагаються готувати для своєї родини смачні та різноманітні страви. І якщо ви вже робили печінковий паштет із зеленню, на цей раз поекспериментуйте з м'ясним паштетом. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.
Інгредієнти: свинина (500 г), цибуля (150 г), морква (120 г), часник (1 зубчик), вершкове масло (100 г), рослинна олія (30 мл), сіль, чорний мелений перець.
Приготування:
Свинину промиваємо під проточною водою, нарізаємо середніми шматочками та відварюємо у підсоленій воді 1-1,5 години. Це можна зробити як у каструлі, так і в мультиварці. Потім чекаємо, поки м'ясо охолоне.
Цибулю та моркву очищаємо та споліскуємо у воді. Цибулю нарізаємо дрібно, а моркву тремо на великій терці. Часник чистимо від лушпиння і дрібно рубаємо або пропускаємо через прес.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Обсмажуємо нарізану цибулю приблизно 3 хвилини на середньому вогні, потім висипаємо моркву і тушкуємо все разом ще 5 хвилин. Додаємо часник і тушкуємо все разом ще 1 хвилину, додаємо вершкове масло, чекаємо, поки воно розтане, і знімаємо з вогню.
У чашу блендера перекладаємо м'ясо, подрібнюємо його, а потім додаємо овочі та перебиваємо все разом. Додаємо спеції за смаком. Якщо паштет вийшов дуже густим, додаємо 1-2 ст. л. бульйону.
Готовий паштет подаємо до столу у невеликій піалі. Або перекладаємо в баночку - зберігати його можна в холодильнику до 3-х днів.
- Раніше ми розповіли, як приготувати швидкий холодець із курки.
- Читайте також на theLime, як зробити свинячий язик у духовці.