Якщо ви вже готували ніжний медовий бісквіт зі сметанним кремом, цього разу порадуйте свою сім'ю ще одним смачненьким рецептом. Зробіть торт Зебра на кефірі – вас здивує не лише його вишуканий смак, а й цікавий дизайн.

Інгредієнти: 3 яйця, 1 склянка кефіру (бажано жирного), 1 склянка цукрового піску, 100 г масла чи маргарину, 2-2,5 ст. л. порошку какао, 1,5 ч. л. екстракту ванілі (за бажанням), 0,5 ч. л. харчової соди, 3 склянки борошна.

Фото: Pinterest

Приготування: в окремій ємності з'єднуємо яйця з цукром, збиваємо міксером до повного розчинення цукру. Додаємо тепле розм'якшене масло. Його можна розтопити на водяній бані або спростити завдання і розтопити в мікрохвильовій печі. Ще раз все збиваємо міксером. До цих компонентів додаємо кефір. Бажано, щоб він постояв півгодини при кімнатній температурі. Додаємо в суміш харчову соду. Гасити її оцтом не треба. Поступово всипаємо борошно, ретельно все вимішуємо. По консистенції готове тісто має нагадувати густу сметану.

Далі тісто розділяємо на дві частини. В одну частину додаємо какао і перемішуємо. Готуємо форму для випікання. Після чого беремо ложку і, щоразу точно в центр, по черзі виливаємо по ложці то світлого, то шоколадного тіста – це буде наша Зебра.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Тепер зубочисткою робимо кілька смужок - проводимо від середини до бортиків. Потім проводимо зубочисткою між цими смужками, але в іншому напрямку – від бортиків до центру.

Фото:

Бісквітний торт Зебра на кефірі практично готовий! Ставимо його в розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 35-40 хвилин. Щоб перевірити, чи готовий десерт, його можна проткнути зубочисткою по центру. Якщо вона залишається сухою – страва готова. Дістаємо торт з духовки, тонким ножем обережно відокремлюємо його від стінок форми і перевертаємо дном донизу, даємо охолонути. При бажанні можна посипати верх Зебри цукровою пудрою або полити її шоколадною глазур'ю.

Як зробити глазур?

Змішуємо 2 столові ложки какао-порошку, 2-3 ст. л. цукру, 2 ст. л. молока. Нагріваємо на середньому вогні, помішуючи, щоб цукор розчинився. В кінці додаємо 50 г вершкового масла і ще раз все перемішуємо.