Лайм

Як приготувати торт Зебра на кефірі: простий рецепт

Переконайтеся особисто, наскільки це смачно

Якщо ви вже готували ніжний медовий бісквіт зі сметанним кремом, цього разу порадуйте свою сім'ю ще одним смачненьким рецептом. Зробіть торт Зебра на кефірі – вас здивує не лише його вишуканий смак, а й цікавий дизайн.

Інгредієнти: 3 яйця, 1 склянка кефіру (бажано жирного), 1 склянка цукрового піску, 100 г масла чи маргарину, 2-2,5 ст. л. порошку какао, 1,5 ч. л. екстракту ванілі (за бажанням), 0,5 ч. л. харчової соди, 3 склянки борошна.

Фото: Pinterest

Приготування: в окремій ємності з'єднуємо яйця з цукром, збиваємо міксером до повного розчинення цукру. Додаємо тепле розм'якшене масло. Його можна розтопити на водяній бані або спростити завдання і розтопити в мікрохвильовій печі. Ще раз все збиваємо міксером. До цих компонентів додаємо кефір. Бажано, щоб він постояв півгодини при кімнатній температурі. Додаємо в суміш харчову соду. Гасити її оцтом не треба. Поступово всипаємо борошно, ретельно все вимішуємо. По консистенції готове тісто має нагадувати густу сметану.

Далі тісто розділяємо на дві частини. В одну частину додаємо какао і перемішуємо. Готуємо форму для випікання. Після чого беремо ложку і, щоразу точно в центр, по черзі виливаємо по ложці то світлого, то шоколадного тіста – це буде наша Зебра.

Тепер зубочисткою робимо кілька смужок - проводимо від середини до бортиків. Потім проводимо зубочисткою між цими смужками, але в іншому напрямку – від бортиків до центру.

Фото:

Бісквітний торт Зебра на кефірі практично готовий! Ставимо його в розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 35-40 хвилин. Щоб перевірити, чи готовий десерт, його можна проткнути зубочисткою по центру. Якщо вона залишається сухою – страва готова. Дістаємо торт з духовки, тонким ножем обережно відокремлюємо його від стінок форми і перевертаємо дном донизу, даємо охолонути. При бажанні можна посипати верх Зебри цукровою пудрою або полити її шоколадною глазур'ю.

Як зробити глазур?

Змішуємо 2 столові ложки какао-порошку, 2-3 ст. л. цукру, 2 ст. л. молока. Нагріваємо на середньому вогні, помішуючи, щоб цукор розчинився. В кінці додаємо 50 г вершкового масла і ще раз все перемішуємо.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні