В умовах війни, яка триває в Україні вже більше місяця, чимало господинь навчилися пекти різні варіанти хліба з тих продуктів, які є під рукою. І якщо ви вже робили хлібні коржики на розсолі, цього разу приготуйте хачапурі на сковороді. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: пшеничне борошно (3 склянки), кефір (1 склянка), яйця (2 шт.), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), сода (1 ч. л.), рослинна олія (1 ст. л.), твердий сир (400 г), вершкове масло (50 г).
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо 1 яйце, додаємо в нього цукор, сіль. Злегка збиваємо виделкою чи ложкою, а потім вливаємо кефір. Перемішуємо і додаємо олію.
В окрему миску просіюємо 2,5 склянки борошна разом із содою. Додаємо порціями борошно до рідких інгредієнтів, перемішуємо ложкою. Повинно вийти липке м'яке тісто – тому з борошном потрібно не перестаратися.
Для начинки беремо твердий сир і тремо його на терці в глибокий посуд. Розбиваємо в нього яйце і перемішуємо, щоб яйце рівномірно розподілилося у сирній масі.
Робочу поверхню присипаємо борошном. Викладаємо на неї тісто та формуємо з нього довгу ковбаску. Розрізаємо її на 9 приблизно рівних частин. Кожну з них тонко розкочуємо в коло і в центр викладаємо трохи начинки. Краї збираємо до центру гармошкою, формуючи мішечок. Потім розкачуємо його качалкою спочатку з одного боку, потім перевертаємо - і робимо те саме з іншого.
Розігріваємо сковороду без олії та викладаємо на неї хачапурі. Накриваємо кришкою і смажимо на слабкому вогні доти, доки не утвориться рум'яна скоринка. Потім перевертаємо на інший бік. Готове хачапурі викладаємо на тарілку та змащуємо вершковим маслом. Проробляємо те саме з іншими заготовками.
Подаємо апетитне хачапурі до столу замість хліба.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачну молдавську плацинду із сиром.
- Читайте також на theLime, як зробити сосиску в тісті без дріжджів.