Лайм

Як приготувати хачапурі з сиром на сковороді: простий рецепт на кефірі

Його можна зробити замість хліба

В умовах війни, яка триває в Україні вже більше місяця, чимало господинь навчилися пекти різні варіанти хліба з тих продуктів, які є під рукою. І якщо ви вже робили хлібні коржики на розсолі, цього разу приготуйте хачапурі на сковороді. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: пшеничне борошно (3 склянки), кефір (1 склянка), яйця (2 шт.), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), сода (1 ч. л.), рослинна олія (1 ст. л.), твердий сир (400 г), вершкове масло (50 г).

Фото:

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо 1 яйце, додаємо в нього цукор, сіль. Злегка збиваємо виделкою чи ложкою, а потім вливаємо кефір. Перемішуємо і додаємо олію.

В окрему миску просіюємо 2,5 склянки борошна разом із содою. Додаємо порціями борошно до рідких інгредієнтів, перемішуємо ложкою. Повинно вийти липке м'яке тісто – тому з борошном потрібно не перестаратися.

Для начинки беремо твердий сир і тремо його на терці в глибокий посуд. Розбиваємо в нього яйце і перемішуємо, щоб яйце рівномірно розподілилося у сирній масі.

Робочу поверхню присипаємо борошном. Викладаємо на неї тісто та формуємо з нього довгу ковбаску. Розрізаємо її на 9 приблизно рівних частин. Кожну з них тонко розкочуємо в коло і в центр викладаємо трохи начинки. Краї збираємо до центру гармошкою, формуючи мішечок. Потім розкачуємо його качалкою спочатку з одного боку, потім перевертаємо - і робимо те саме з іншого.

Розігріваємо сковороду без олії та викладаємо на неї хачапурі. Накриваємо кришкою і смажимо на слабкому вогні доти, доки не утвориться рум'яна скоринка. Потім перевертаємо на інший бік. Готове хачапурі викладаємо на тарілку та змащуємо вершковим маслом. Проробляємо те саме з іншими заготовками.

Подаємо апетитне хачапурі до столу замість хліба.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину